Koplopers Veluws Schaakgenootschap blijven steken op remise

24 okt , 12:12 Sport
43en ronaldbieringa
In de zesde speelronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) speelden de koplopers allen remise.
Van Bram Burggraaff, fotobijschrift: Ronald Bieringa wint zijn partij tegen Bert Plette. (Foto: Gerard de Hoop).
Tevergeefs
William van de Groep en Sebastiaan Hiemstra probeerden tevergeefs complicaties te scheppen, maar de materiaalverhouding was al vroeg in de partij een voorbode voor de remise-uitslag.
Adequaat
Dirk van Setten meed tactisch geweld, maar tegenstander Onno Wolter reageerde adequaat op de subtielere dreigingen, met remise als uitkomst. Met een pionnetje meer, maar wat slechtere stelling remiseerde Bas West tegen Rob Boterenbrood.
Houdini
Subtopper Jan Casur deed goede zaken door Ralf van den Burg te verslaan en klom van plaats negen naar plaats zeven op de ranglijst. Mark van Sandijk leek ontsnappingskunstenaar Houdini te gaan verbleken, maar Wido Sparling sloeg uiteindelijk toch toe.
Heksenketel  
Ferry Lunek en Mark de Graaf maakten er een onwaarschijnlijk complex gevecht van dat in een puntendeling eindigde. De op papier sterkere Gerard de Hoop vocht zich vanuit achterstand winnend terug tegen Hisham Haout. In een heksenketel brouwde Noël Bovens vlotte winst tegen Jildert de Boer.
Scherper
Beter rekenwerk resulteerde in winst voor Sape Westra tegen Lex Wattez. Een ‘foutje bedankt’ typeerde de winst van Henri Bosch op Levi Janse. Cees Doets versloeg in ‘Wild-West’-stijl Bart Schultz. Job Bunschoten keek scherper dan Gerda Smid en won.
Wankele benen
Gert van Heeringen hield Stephan Schoenmaker onbedoeld een worst voor die Stephan vakkundig oppeuzelde. Na damewinst was het voor Rob Hollmann een gewonnen race tegen Johan Scheerboom. Met een ‘gevaarlijke pion op wankele benen’ besloten Anne Zijlstra en Martin van de Broek tot remise. Ron Flink zag materiële voorsprong slinken, maar hield wel een gewonnen stelling over en verzilverde die tegen Margriet Martensen.
Kort maar krachtig
Passiviteit deed Piet Vroegindeweij verliezen tegen Gert-Wim Korterink. Martin Elbertsen won, na wat je als een blunder door zogenoemde schaakblindheid zou kunnen omschrijven, van Willem Booy. Kevin Alfrink sloeg kort maar krachtig naar winst tegen Bert Vernooij. Een niet doorslaand offer kostte Bert Plette de partij tegen Ronald Bieringa.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125