Klavertje4 gaat kaarten voor Stichting Troostdekentje en de plaatselijk afdeling van de Zonnebloem

17 okt , 19:04 Sport
42en klaverjasclub
In de kantine bij voetbalvereniging FC Horst wordt nu voor het 10e jaar op rij één keer in de maand geklaverjast.
Door Arie Paauwe.
Klavertje4 groeit
Wat ik eerder schreef over de ledenaantallen van denksporten, dat die wat aan het inboeten zijn, mag ik met vreugde constateren dat Klavertje4 alleen maar groeit in ledenaantal. Zowel jeugdigen, als middelbaren als van wat belegener leeftijd weten in steeds grotere aantallen de weg naar de klaverjaskantine op FC Horst te vinden. Stond de ledenteller aan het eind van het seizoen op zo’n 54 betalende leden, zijn dat er in het nu draaiende nieuwe seizoen al 67 geworden. Bijna volle bak (term uit de voetballerij) als iedereen er op de kaartavond kan zijn!
Maatschappelijk sociaal bewogen
Naast een gezellige kaartclub met mensen vanuit alle windstreken uit Nederland is Klavertje4 ook een maatschappelijk sociaal bewogen club die het welzijn van de mens in de maatschappij belangrijk vindt. Je bent onder ’t genot van een hapje, drankje en praatje een gezellig avondje uit. Ter verhoging van de gezelligheid houdt de club ook een verloting en de opbrengst daarvan wordt elk jaar weer besteed aan een plaatselijke sociale instelling dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken.
Zo hebben we het afgelopen seizoen Lunchroom ‘de Ontmoeting’ een mooi geldbedrag kunnen aanbieden. Uiteraard wordt ook de moedervereniging FC Horst niet vergeten en ontving ook zij een geldbedrag om aan de jeugdafdeling te besteden. Tenslotte maken we gebruik van het kantine gebouw, krijgen hapjes van de club en is er elke keer weer een gezellige bartender om de deelnemers te voorzien van hun natje en droogje. En nadat we vorig jaar februari ook hebben gedoneerd aan giro 555 tbv de aardbevingsramp in Turkije en Syrië doneren we ook nu op giro 555 tbv de slachtoffers van de gruwelijkheden in het Midden-Oosten.
Over Klavertje4
Klavertje4 heeft inmiddels 67 leden in competitie. Zij betalen een jaarcontributie van €5,- en op de avonden zelf is de inleg €4,-. Daarvoor krijgen ze op de avonden zelf het eerste kopje koffie gratis en wat lekkere hapjes en met de Kerst een overheerlijke rollade. Aan het eind van het seizoen komen daar dan nog eens de seizoensprijzen bij die behoren bij de stand op de ranglijst. Prijzen bij het kaarten zijn vrijwel allemaal vleesbonnen die met een korting ter beschikking worden gesteld door onze en Uw slager Van Elten.
Er wordt gespeeld om het klaverjaskampioenschap van heel Ermelo en omstreken zullen we maar zeggen. Misschien wel bijna een Nederlands Kampioenschap gezien het deelnemersveld. Naast de te winnen wisselbeker en de daarbij behorende vleesbon stelt dit seizoen Jaap de Vries Produkties een prachtige tuinbank met bijzettafeltje ter beschikking voor de clubkampioen.
Klavertje4 is een club zonder zonder bestuur, geen statuten en huishoudelijk reglement maar met een paar regels en wordt gedraaid door een paar organisatoren m.b.v. een aantal leden.
Bedankt!
Graag willen we de ondernemers danken voor de mooie prijzen voor de verloting die zij veelal belangeloos beschikbaar stellen hartelijke dank. Zonder prijzen uiteraard geen verloting en geen opbrengst voor het goede doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor de Stichting Troostdekentje en de plaatselijk afdeling van de Zonnebloem!
banner de haarstudio 300x250x