Gelijkspel FC Horst in bekerduel tegen Hierden

07 sep , 21:45 Sport
36en horsth1
FC Horst heeft op zaterdag 7 september 2024 de poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi uit tegen het naar de eerste klasse gepromoveerde Hierden afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Het was het eerste bekerduel voor de Horstenaren, omdat Lunteren zich eerder terugtrok uit het bekertoernooi.
Van Bram Burggraaff, met foto's door Wim Balke.
'Speldenprikjes'
Hierden had de eerste poulewedstrijd in en tegen Bennekom met 0-3 gewonnen. Voor rust had FC Horst het beste van het spel, maar kwam niet verder dan wat ‘speldenprikjes’. De Ermelose tweedeklasser begon goed aan de tweede helft en opende na 10 minuten de score.
Slimme steekpass
Matijn Bleijenburg bereikte met een slimme steekpass Matijn Valstar, die vrij voor de keeper de 0-1 binnenschoot. De concentratie was even weg bij de gasten, waardoor Hierden vier minuten later de 1-1 gelijkmaker kon scoren. In de 70e minuut moest een speler van de thuisploeg met rood het veld verlaten. FC Horst kreeg vervolgens nog enkele kansen, maar slaagde er uiteindelijk niet in om van de numerieke meerderheid te profiteren.
Zaterdag 14 september
FC Horst heeft op zaterdag 14 september 2024 in de laatste poulewedstrijd genoeg aan een gelijkspel tegen eersteklasser Bennekom om door te gaan in het districtsbekertoernooi. Het duel op sportpark ‘De Adelaar’ begint om 14.30 uur.