EFC’58 verzuimt te winnen in Rozendaal

13 okt , 19:49 Sport
39en efckl
EFC’58 heeft op zaterdag 12 oktober 2024 in Rozendaal de uitwedstrijd tegen DVOV, dat nog puntloos was, afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Ermelose vierdeklasser staat nu met vijf punten uit vier duels op de zevende plaats van de ranglijst.
Door Bram Burggraaff, met archieffoto van Dimitri Steijlen.
Sterk
EFC’58 begon sterk aan de wedstrijd en zorgde vooral via de zijkanten voor gevaar in het doelgebied van de thuisploeg. Na een half uur spelen leidde de eerste gevaarlijke aanval tot de 1-0 van DVOV, omdat een voorzet die leidde tot een scrimmage niet goed werd verwerkt door de Ermelose defensie.
Buitenspel
Na de rust kwam EFC’58 goed uit de kleedkamer en zette de thuisploeg meteen onder druk. In de 55e minuut werd een afstandsschot van Ruben Lubbersen verkeerd ingeschat door de Rozendaalse keeper en was de stand met 1-1 in evenwicht. Tien minuten later leken de bezoekers op voorsprong te komen door Jesse Hoekstra op aangeven van uitblinker Kaya Schuur, maar de matig fluitende scheidsrechter keurde het doelpunt ten onrechte af wegens buitenspel.
Diverse kansen
De Ermelose ploeg bleef goed combineren en kreeg diverse kansen om de verdiende drie punten mee naar huis te nemen. De doelman van DVOV hield zijn ploeg echter in de wedstrijd. Datzelfde gold voor EFC-keeper Senne Hoekstra, die met een prima redding in blessuretijd voorkwam dat de thuisploeg een goed uitgevoerde counter doeltreffend afrondde.
Zaterdag 19 oktober 2024
EFC’58 speelt op zaterdag 19 oktober een thuiswedstrijd tegen SDS’55. De ploeg uit Wekerom won afgelopen zaterdag met 5-0 van vv Barneveld en steeg naar de vijfde plaats op de ranglijst met zeven punten uit vier duels. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint op 14.30 uur.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125