DVS’33 Ermelo verslaat Sparta Nijkerk in eerste duel Harry Hamstra Cup

27 jul , 12:46 Sport
30en dvshhc
ERMELO – DVS’33 Ermelo speelde op vrijdag 26 juli de eerste wedstrijd in het kader van de Harry Hamstra Cup; op eigen terrein werd de organiserende vereniging en competitiegenoot Sparta Nijkerk met 2-1 verslagen. Bij de Ermelose Derde Divisionist maakten veel ‘nieuwe’ spelers hun opwachting, waaronder een aantal die al eerder voor DVS uitkwamen.
Door Bram Burggraaff, met archieffoto van Theo Aalten, fotobijschrift: Jorick Priem, die vorig seizoen zijn eerste competitiedoelpunt scoorde tegen Sparta Nijkerk, stond ook aan de basis van de 2-1 overwinning tegen de Nijkerkers in de Harry Hamstra Cup.
Opstelling
De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Joram Hendriks begon in de volgende opstelling: Largo Karrenbelt (keeper), Roland Baas, Sem de Wit, Basil Camara, Nicky van Hilten Maarten van Dijk, Rick Dekker, Stef Nijland, Mike Ahrens, Jannick Bouw en Oussama Siali.
Bekwaam
Nicky van Hilten kreeg na 20 minuten een goede schietkans namens DVS’33 Ermelo, maar de Sparta-doelman voorkwam een treffer. Sparta Nijkerk, waar de Ermeloër Bert van Hunenstijn de nieuwe hoofdtrainer is, was in de 29e minuut dichtbij een treffer. DVS-doelman Largo Karrenbelt keerde echter een harde kopbal van Victor van der Linden bekwaam. In de 32e minuut opende de thuisploeg de score. Nicky van Hilten bereikte vanaf de rechtervleugel Roland Baas die de 1-0 binnenschoot.
Feilloos
Sparta Nijkerk kwam na rust met 7 nieuwe spelers in het veld en bij DVS’33 Ermelo maakte doelman Rick van Nuenen en Jorick Priem hun opwachting. In de 47e minuut kwamen de gasten langszij. Victor van Linden brak door op links en scoorde zelf de 1-1 gelijkmaker. In de 50e minuut kwam DVS weer op voorsprong. De snelle Jorick Priem passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal feilloos breed op spits Yannick Bouw die zijn eerste doelpunt voor DVS scoorde: 2-1.
Brede selectie
Beide ploegen werden nog enkele keren gevaarlijk, maar in de stand kwam geen verandering meer. Dat DVS’33 Ermelo dit seizoen over een brede selectie beschikt, bleek wel uit het feit dat het de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk met tien andere spelers beëindigde dan waarmee werd begonnen. Alleen Nicky van Hilten speelde het hele duel.
Invallers
De tien invallers waren Rick van Nuenen (keeper), Jorick Priem, Thijs van Diermen, Jorran van Santen, Torino Hunte, Owen Muller, Vigo Onderweegs, Mykyta Havryk, Sem van de Langeheem en Sem Langendonk.
Dinsdag 30 juli
DVS’33 Ermelo speelt op dinsdag 30 juli de tweede wedstrijd in Veenendaal tegen Tweede Divisionist GVVV (20.00 uur) en sluit op zaterdag 3 augustus het toernooi om de Harry Hamstra Cup af in Nijkerk tegen competitiegenoot DOVO; aanvang 12.30 uur.