DVS’33 Ermelo speelt gelijk bij Sportlust in tumultueus duel

29 sep , 11:45 Sport
39en dvssl1
DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 28 september 2024 in Woerden met 2-2 gelijk gespeeld tegen Sportlust’46. In een hectische slotfase verspeelden de bezoekers een 0-2 voorsprong. De Ermelose Derde Divisionist zakte naar de zesde plaats van de ranglijst met dertien punten uit zeven duels, maar behoudt wel twee punten voorsprong op de Woerdenaren.
Door Bram Burggraaff, met foto's van Theo Aalten.
Incidenten
De wedstrijd werd ontsierd door de nodige incidenten in en na de wedstrijd. Stef Nijland, die al de nodige verwensingen naar het hoofd had gekregen van het Woerdense publiek, raakte na de wedstrijd slaags met oud-DVS-speler Christian van Hussen. Beide spelers hadden al geel en kregen van scheidsrechter Drost ook nog een directe rode kaart bij een duel, waarin het kaarten regende.
Voorzichtig
Na een voorzichtig begin van beide ploegen had DVS’33 Ermelo meer balbezit. Zico Soree schoot in de 17e minuut rakelings over en werd in de 33e minuut opnieuw gevaarlijk met het hoofd. De gasten begonnen goed aan de tweede helft met kansen voor Mike Ahrens (schot en kopbal) en Ian van Otterlo (kopbal).
Redding
Na een uur spelen opende DVS verdiend de score. Ian van Otterlo draaide weg van zijn directe tegenstander en bereikte Zico Soree die alleen op het doel afging en de bal zeker binnenschoof. Sportlust’46 ging meer druk zetten in de jacht op de gelijkmaker. Bij schoten van Oussama Lahri en Jan van Den Bosch in de 64e en 67e minuut kon DVS-doelman Jan van Willige redding brengen.
Op rozen
DVS-trainer Joram Hendriks probeerde met een driedubbele wissel de controle weer terug te krijgen in de wedstrijd. Met succes want in de 81e minuut werd een vrije trap van Mike Ahrens doorgekopt en vervolgens door Nicky van Hilten binnen geschoten. De bezoekers leken met een 0-2 op rozen te zitten.
Direct op doel
Dat pakte echter anders uit, want in de 85e minuut scoorde Frank van den Bosch uit een goede Sportlust-aanval de aansluitende 1-2. Enkele minuten later mocht de thuisploeg een vrije trap nemen. Oussama Lahri schoot vanaf zo’n 40 meter direct op doel en verraste daarmee DVS-doelman Jan van Willige, die de 2-2 gelijkmaker moest toestaan.
Opstootje
In de slotfase raakte de gemoederen verhit en moest een opstootje waarbij invaller Stef Nijland en oud-DVS speler Christian van Hussen betrokken waren gesust worden. Jan van den Bosch werd met tweemaal geel uit het veld gestuurd en rekte toen zo opzichtig tijd dat hij ook nog een directe rode kaart kreeg.
Zaterdag 5 oktober 2024
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 5 oktober 2024 een thuiswedstrijd tegen Genemuiden, dat met acht punten uit zeven wedstrijden op de tiende plaats staat. De thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste HBC eindigde in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd in Ermelo begint om 15.00 uur.
banner ago financieel en fiscaal advies 300x125