DVS’33 Ermelo doet goede zaken met winst op Genemuiden

05 okt , 20:47 Sport
40en dvsg1
DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 5 oktober 2024 de thuiswedstrijd tegen Genemuiden verdiend met 2-0 gewonnen. Door de 0-4 nederlaag van Urk tegen Sparta Nijkerk en het 0-0 gelijkspel van DOVO tegen Sportlust’46 heeft de Ermelose Derde Divisionist de aansluiting met de top weer gevonden en staat nu met 16 punten uit 8 duels op een gedeelde vijfde plaats.
Door Bram Burggraaff, met foto's van Theo Aalten.
Spectaculair
IJsselmeervogels won in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 van de amateurs van Ajax en is de nieuwe koploper met 21 punten uit 8 duels. DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 12 oktober een uitwedstrijd tegen Excelsior’31. De ploeg uit Rijssen won de uitwedstrijd tegen HBC met 2-3 en staat nu met 11 punten uit 8 wedstrijden op de negende plaats van de ranglijst.
Het meeste balbezit
DVS’33 Ermelo had vanaf het begin veruit het meeste balbezit en speelde goed combinatievoetbal. De eerste kans in de 19e minuut was dan ook voor de thuisploeg. Roland Baas bood met een voorzet vanaf links Nicky van Hilten een vrije kopkans, maar de bal ging over het doel van Genemuiden.
Raak
In de 23e minuut was het wel raak. Bij een snelle spelhervatting bereikte Sem de Wit met een dieptepass Benjamin Roemeon die, met een verdediger voor zich, de bal uiterst secuur in de verre hoek schoot: 1-0. Genemuiden wist daar voor rust eigenlijk niets tegenover te stellen.
Aanvallend
DVS’33 Ermelo begon aan de tweede helft, zoals het voor rust was geëindigd, namelijk aanvallend. Dat leverde in de 49e minuut al een goede kans op; Zico Soree legde binnen het strafschopgebied de bal breed op Ian van Otterlo, maar diens schot leverde geen treffer op.
Rakelings voorlangs
In de 61e minuut kreeg Genemuiden zijn eerste echte kans van de wedstrijd bij een scrimmage voor het DVS-doel, maar er waren voldoende geelzwarte verdedigers om het gevaar te keren. Een minuut later ging een kopbal van Zico Soree uit een vrije trap van Mike Ahrens via een verdediger rakelings voorlangs het doel.
Scherpe voorzet
In de 65e minuut werd een vrije trap van Sem de Wit door doelman Hidde Streutker ternauwernood tot corner verwerkt. Vier minuten later was Genemuiden dichtbij de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van Berwout Beimers kon net niet binnen gewerkt worden door Rens van Benthem, waarna Nicky van Hilten de bal iets voor de doellijn nog kon wegwerken.
Snoeihard
In de 72e minuut vergrootte DVS’33 Ermelo de voorsprong. Een voorzet van Benjamin Roemeon vanaf links werd door invaller Yannick Bouw fraai breed gelegd op Ian van Otterlo, die snoeihard de 2-0 binnenschoot. Mike Ahrens kreeg ook op aangeven van Roemeon een kans, maar werd net op tijd de voet dwars gezet.
Speldenprikjes
Genemuiden probeerde het nog wel, maar kwam niet verder dan wat speldenprikjes, zoals een afstandsschot van Mark Magan dat rakelings voorlangs ging en enkele voorzetten die een prooi waren voor DVS-doelman Jan van Willige.