Douchezaak wint 45e editie Van Wijnen Voetbaltoernooi

23 jun , 12:07 Sport
25en douchezaak
Het Van Wijnen Voetbaltoernooi op zaterdag 22 juni 2024 is gewonnen door Douchezaak. Het Ermelose team versloeg in de finale Van den Hoorn metselwerken uit Putten met 1-0 door een doelpunt van DVS1-speler Maarten van Dijk. 123 Picknicktafel eindigde op de derde plaats door de strafschoppenserie tegen Tempel Optometrie & Audiologie te winnen.
Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Gijsbert Termaat.
Onderuit
In de halve finale ging het team van Tempel, de winnaar van het toernooi in 2022 en 2023, met 1-0 onderuit tegen de latere winnaar Douchezaak. De beslissing viel enkele minuten voor tijd. In de andere halve finale plaatste Van den Hoorn metselwerken zich voor de finale door na een 1-1 eindstand de strafschoppen beter te benutten dan 123 Picknicktafel.
Ideale voetbalomstandigheden
Na weken van somber weer met veel regenval waren de weersomstandigheden tijdens het Van Wijnen Voetbaltoernooi ideaal: temperaturen rond de 20 graden met regelmatig zon zorgde voor ideale voetbalomstandigheden. Ondanks de ‘concurrentie’ van Fête de la Musique was het de hele dag erg druk op het sportcomplex van DVS’33 Ermelo.
Vlekkeloos
DVS-verenigingsmanager Willem Bijdevier zorgde er met een team van zo’n 20 vrijwilligers voor dat de catering, waaronder een lunch waarbij ruim 600 heerlijke broodjes hamburger werden klaargemaakt, vlekkeloos verliep.
Uitermate sportief
Mede dankzij de uitstekende arbitrage was het een uitermate sportief toernooi en gingen de deelnemers respectvol met elkaar om. Na afloop bleef het nog lang gezellig in het clubhuis en op het feestplein van DVS’33 Ermelo mede dankzij een optreden van zanger en entertainer Herman van Dooren uit Apeldoorn met zijn Nederlandstalige repertoire.
Gezellige reünie
In verband met het 45-jarig jubileum waren de oud-voorzitters van de voetbalcommissie die de organisatie van het Bimo-toernooi, wat later het Van Wijnen toernooi werd, te gast. In de speciale voetbalkrant stelden zij tijdens een gezellige reünie ervan overtuigd te zijn dat het toernooi nog jaren zal blijven bestaan.
In het zonnetje
Huidig voorzitter Henk Bakker van de Van Wijnen voetbalcommissie zette tijdens het gezellig samenzijn na afloop van het toernooi Ton Hoogendoorn (68), Henk van Malkenhorst (73), Erik van Santen (59) en Cees van Panhuis (78), die als grondlegger van het toernooi de aftrap verrichtte bij de finalewedstrijd, in het zonnetje.
banner ago financieel en fiscaal advies 300x125