Dindoa komt tekort in returnwedstrijd tegen Spirit

30 sep , 17:16 Sport
40en dindoaspirit
Dindoa heeft zaterdag 28 september de eerste returnwedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen met 11-20 verloren. Het was de laatste thuiswedstrijd op het veld voor de Ermelose korfbalploeg, die met 0 punten uit 4 duels de laatste plaats bezet in de Ereklasse 2.
Van: Bram Burggraaff. Verslag: Jan Willem van den Berg; foto: Rik van de Bos.
Niets van te merken
Dindoa wist in de eerste drie wedstrijden op het hoogste niveau de tegenstanders voor de rust het vuur na aan de schenen te leggen. Mede door de afwezigheid van Nina de Romph en Daphne van Boven-Van den Berg was daar in het returnduel tegen Spirit niets van de merken.
Zuiver
In de eerste aanval opende Lars van der Velde meteen de score voor Dindoa: 1-0. Spirit maakte binnen één minuut al gelijk. Saskia Lieman zorgde met een zuiver afstandsschot opnieuw voor een Ermelose voorsprong. Na een aantal vruchteloze aanvallen scoorden de bezoekers wederom de gelijkmaker: 2-2.
Beter
Na de stroeve eerste tien minuten begon Spirit steeds meer zijn draai te vinden en rebounds te winnen, wat leidde tot een 2-6 voorsprong. Daarna wist Dindoa weer wat beter de korf te vinden, maar de gasten uit Voorthuizen scoorden rustig mee, zodat de thee werd opgezocht met een 5-8 stand.
Moeizaam
Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd niet en Spirit liet al snel de 5–9 aantekenen. De scores bij Dindoa kwamen nog steeds zeer moeizaam tot stand mede door het goede verdedigende werk van de tegenstander en de achterstand werd gedurende de wedstrijd steeds iets groter.
Te laag
Coach Hugo van Woudenberg wisselde viermaal, maar dat leidde niet tot het gewenst effect. Uiteindelijk waren er voldoende schoten op de korf van Dindoa, maar het percentage dat ook tot een doelpunt leidde, was te laag en de wedstrijd werd met 11-20 verloren.
Doelpunten Dindoa: Boaz Poppe 2, Tom van den Berg 2, Roy van Boven 2, Lars van der Velde 2, Saskia Lieman 1, Aniek Odding 1, Bjarne Sinneker 1.
Zaterdag 5 oktober
Zaterdag 5 oktober staat de return tegen Unitas/Perspectief in Harderwijk op het programma; aanvang 16.30 uur. Dindoa leed in de zeer spannende thuiswedstrijd een nipte 13-14 nederlaag. Dindoa 2 speelt om 14.55 uur een belangrijke wedstrijd in de race om het kampioenschap tegen hekkensluiter NRC'22 in Enschede.
Dindoa 2
Dindoa 2 speelde de return tegen het derde team van buurvereniging Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Nadat de wedstrijd in Harderwijk nog verloren was gegaan met drie doelpunten verschil werd dat deze keer rechtgezet met een 17-13 overwinning, waardoor het tweede team een eventueel kampioenschap volledig in eigen hand heeft.
F2 en Dindoa A3
Afgelopen zaterdag begon feestelijk toen in de vroege ochtend Dindoa F2 het kampioenschap mocht vieren. Later in de ochtend boekte ook Dindoa A3 een belangrijke overwinning, waardoor ook dat team het kampioenschap niet meer kan ontgaan.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125