Bekerwedstrijd FC Horst tegen Lunteren afgelast

01 sep , 19:03 Sport
35en fchorstl
De eerste poulewedstrijd van FC Horst in het districtsbekertoernooi op zaterdag 31 augustus 2024 is afgelast, omdat men bij tegenstander Lunteren heeft besloten zich terug te trekken uit het bekertoernooi in verband met de viering van de Oud Lunterse Dag. De ploegen zullen elkaar wel tegenkomen in de competitie.
Van Bram Burggraaff, met archieffoto door Wim Balke.
Deze keer niet
Johan Jansen, teammanager van Lunteren, stelt dat het tientallen jaren is gelukt om in overleg met de tegenstander de wedstrijd vanwege de feestdag te verplaatsen. Dat lukte deze keer niet en omdat veel Lunterse spelers uit de selectie deze dag als onmisbaar beschouwen, is besloten om niet aan het bekertoernooi deel te nemen.
Geen ruimte
FC Horst kreeg pas enkele weken geleden het verzoek om deze wedstrijd te verplaatsen. Hoofdtrainer John Martens: "Wij hadden al eerder de planning gemaakt met betrekking tot de voorbereiding en daarin was geen ruimte meer. We konden ook niet uitwijken naar dinsdag 4 september, omdat er dan al een oefenduel tegen Zwart-Wit’63 in Harderwijk was afgesproken. Bovendien wilde de KNVB niet meewerken."
Zaterdag 7 september
Voor FC Horst begint het bekertoernooi nu op zaterdag 7 september 2025 met een uitwedstrijd tegen de kersverse eersteklasser Hierden, die afgelopen zaterdag de eerste poulewedstrijd bij competitiegenoot Bennekom met maar liefst 0-3 wist te winnen. FC Horst speelt de laatste poulewedstrijd op zaterdag 14 september thuis tegen Bennekom; aanvang 14.30 uur. De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 21 september in Veenendaal tegen VRC; aanvang 14.00 uur.
banner restaria de vos 300x125