Synchroonzwemmers ZEW Ermelo schitteren bij jaarlijkse spetterende eindshow

Foto: Zwemvereniging ZEW

Vrijdag 28 juni was de jaarlijkse spetterende eindshow van de synchroonzwemmers van ZEW Ermelo in het zwembad de Zanderij. Dit jaar was voor het eerst het Sterrenplan van zwemvereniging Triton Putten te gast om mee te zwemmen met de zwemclinic van de eindshow.

Dit bericht zwemvereniging ZEW.

Over de eindshow
Aan het eind van het zwemseizoen presenteren alle synchroonzwemmers hun wedstrijd uitvoeringen op muziek tijdens de eindshow in de Zanderij. De jongste synchroonzwemmers die nog niet aan wedstrijden meedoen kunnen laten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben aan familie en bekenden. De kinderen van sterrenplan, kinderen die synchroonzwemmen eens willen uitproberen, en beginnende synchroonzwemmers hebben samen meegedaan aan de zwemclinic van de eindshow.

Warming-up
De zwemclinic startte met een warming-up waarbij alle zwemmers van beginners tot vergevorderden aan meededen. Tijdens de warming up werd er tijdens het zwemmen uitleg gegeven aan het publiek over de verschillende soorten zwemtechnieken en figuren. De oudere zwemmer lieten steeds ingewikkelder figuren zien en er was goed te zien dat er op de basis technieken steeds meer variaties en combinatie werden toegevoegd. Na de warming up volgde de eerste muziekuitvoering van de zwemclinic. Hierbij werden eenvoudige zwemslagen zoals schoolslag , gevolgd door zijslag en armbewegingen gecombineerd op de muziek Dessert van Jean-Michel Jarre,

Even uitrusten
Daarna konden de deelnemers van de zwemclinic even uitrusten tijdens de demonstratie van de wedstrijd uitvoeringen van de gevorderde zwemmers. Het wedstrijdprogramma van synchroonzwemmers bestaat meerder techniekwedstrijden , waar figuren worden gejureerd zonder muziek, en 1 figurenwedstrijd waarbij een zwemuitvoering solo of in een groep op muziek wordt gezwommen. Dit jaar hebben er 4 duo’s ,1 solo en 1 groep van 4 zwemmers meegedaan aan de figurenwedstrijden.

Verschillende basistechnieken
De zwemclinic werd vervolgd met het zwemmen van verschillende basistechnieken op muziek zoals; in een lijn zwemmen, achter elkaar zwemmen in een cirkel, op je rug gaan liggen en heel veel water spetteren. De avond werd afgesloten met de muziekuitvoering van de groep van 4 zwemmers; ElseLien, Roos, Cathalijne en Nienke.

Sterrenplan
De zwemverenigingen Triton Putten en ZEW Ermelo werken nauw samen om kinderen enthousiast te maken voor de verschillende zwemsporten die beide verenigingen aanbieden. De eindshow vormt de afsluiting van het synchroonblok van Sterrenplan. Het Sterrenplan van Triton Putten laat kinderen vanaf hun zwemdiploma B op speelse wijze kennis maken met de verschillende zwemsporten van beide zwemverenigingen. Bij Sterrenplan maken kinderen kennis met synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, waterpolo en reddend zwemmen. Sterrenplan heeft als doel om de basis zwemvaardigheden na het behalen van het zwemdiploma B en eventueel C, te behouden en te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat het doorstromen naar andere zwemafdelingen soepel verloopt en kinderen het zwemmen niet verleren.

Een keer uitproberen?
De synchroonzwem trainingen starten volgend jaar op dinsdag 27 augustus van 18:00 – 18:45 uur in de Zanderij in Ermelo. Aanmelden kan via : [email protected] . Kinderen die graag een keer Sterrenplan willen uitproberen zijn welkom vanaf vrijdagmiddag 13 september 17:00 – 18:00 uur en kunnen zich aanmelden via [email protected] . Er kan bij beide verenigingen 3x worden proef getraind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen