Duizenden toeschouwers op de been bij Intocht Avond4daagse

De traditionele Intocht en Bloemenhulde van de Ermelose Avondvierdaagse vond plaats op donderdag 13 juni. Duizenden toeschouwers stonden langs de route die vanaf de Chevalierlaan via de Stationsstraat, Dirk Staalweg en Paul Krugerweg leidde naar het eindpunt op het sportpark van DVS’33 Ermelo.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Interactie en Bram Burggraaff.

Bloemen, lekkernijen en muziek
De 1900 wandelaars, voor een groot deel van de 12 Ermelose basisscholen, en ongeveer 500 begeleiders werden ruim voorzien van bloemen en allerlei lekkernijen. Voor de muzikale begeleiding zorgden de Excelsior Ermelo, Nijkerks Stedelijk Fanfarekorps. Blue Seals uit Zeewolde, de Voortzetters uit Nijkerk en bij aankomst een optreden van Samba&Sea uit Harderwijk. Ook burgemeester Hans van Daalen was aanwezig om de deelnemers te groeten en aan te moedigen.

Droog
De weersomstandigheden waren dit jaar wisselvallig. In plaats van het warme weer in 2023 was het koel met temperaturen rond de 15 graden. Gelukkig bleef de ergste regen beperkt tot de maandagavond en was het tijdens de Intocht helemaal droog.

Verschillende afstanden
De deelnemers liepen per avond een van de drie verschillende afstanden: 3 kilometer, 6 kilometer of 9 kilometer. Naast de leerlingen van alle basisscholen in Ermelo, liepen ook verschillende zorggroepen mee, waaronder De IJsvogel, het Thomashuis en Bartiméus. De route van 3 kilometer was bewust toegankelijk gemaakt, zodat iedereen kon deelnemen. Ook de wandelgroep van de Gezond Veluwe Challenge was van de partij. De deelnemers, die onder leiding van buurtsportcoaches van Interactie wekenlang hebben getraind, volbrachten vier avonden op rij met succes de 6 kilometer.

Gezonde snacks
Elke avond deelde Interactie, in samenwerking met Plus Supermarkt Berntsen, langs de route groente en fruit uit namens JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Deze gezonde snacks boden de wandelaars de benodigde energie om elke avond de finish te bereiken.

Avond4daagse 2025
In 2025 zal de Avond4daagse plaatsvinden van 10 tot en met 13 juni. Het evenenement zal dan voor het eerst gehouden worden van dinsdag- tot en met vrijdagavond. Het belooft wederom een prachtige gelegenheid te worden om samen te wandelen en plezier te hebben.

Zwem4Daagse
Inwoners van Ermelo hoeven overigens niet tot volgend jaar te wachten op het volgende sportieve evenement. Van 1 tot en met 5 juli 2024 organiseert Interactie de Zwem4Daagse in Sportcentrum Zanderij. Meer informatie over de Zwem4Daagse is te vinden via
www.interactie-ermelo.nl/agenda/zwem4daagse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen