Martin Elbertsen koploper in Rapid-competitie bij VSG Ermelo

Martin Elbertsen is koploper in de Rapid-competitie.

Wim van Dalen veroverde in de ‘kleine’ bekercompetitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) een plek in de finale door winst tegen Bert Plette.

Van Bram Burggraaff.

Finaleplaats
Henk Visser moest van Bert Vernooij winnen om in de finale te komen, maar Bert kwam flink voor en hoewel Henk die voorsprong deels ongedaan kon maken, betekende de remise-uitslag een finaleplaats voor Bert.

‘Grote’ beker
In de ‘grote’ beker bij VSG vocht Mark van Sandijk voor wat hij waard is tegen Sape Westra. Toen Sape er in eerste instantie met de botte bijl door knap verdedigingswerk niet door kwam, schakelde hij over op het fileermes, met winst als uitkomst.

Opportunistisch spel van William van de Groep werd door Henri Bosch niet adequaat genoeg beantwoord, zodat William won.

Dirk van Setten omzeilde gangbare paden in de zogenaamde Siciliaanse opening om vervolgens toch via een voor de maffia geijkt patroon te verliezen van Bas West.

Gerard de Hoop weerstond in een moeilijke partij het openingsinitiatief van Rob Boterenbrood en kreeg pas in het middenspel wat in de schaakmelk te brokkelen. Toch bleken deze brokkeltjes genoeg voor winst van Gerard.

Rapid
In de Rapid – een competitie met versneld speeltempo – leidt Martin Elbertsen met 115 punten het klassement, gevolgd door Gert-Wim Korterink met 110 punten en Onno Wolters met 98,3 punten.