FC Horst wint in laatste competitiewedstrijd van Heerde

FC Horst heeft op zaterdag 25 mei 2024 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 gespeeld. Op het eigen sportpark ‘De Adelaar’ werd in een duel ‘om des keizers baard’ met 1-0 gewonnen van Heerde. De Ermelose tweedeklasser is geëindigd op de zevende plaats met 37 punten uit 24 duels en een doelsaldo van 31 voor- en 32 tegendoelpunten.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Wim Balke.

Wel opladen
De laatste vier wedstrijden van het seizoen waren voor FC Horst eigenlijk niet meer van belang, maar tegen tegenstanders als Hierden, Nunspeet en Unicum kon de Ermelose ploeg zich nog wel opladen. Daar was in de eerste 20 minuten weinig van te zien tegen Heerde dat misschien nog een punt nodig had om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Met het hoofd afgerond
De bezoekers zochten de aanval een kregen ook enkele kansen. Het was echter FC Horst dat in de 23e minuut de score opende. Een corner van Matijn Bleijenburg werd teruggekopt door Christian Schoonhoven en vervolgens met het hoofd afgerond door Matijn Valstar: 1-0. Dat was tevens de ruststand.

Nieuwe energie
In de tweede helft waren er de nodige wisselingen bij FC Horst, wat voor nieuwe energie en beleving zorgde. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de scherpte ontbrak bij de afronding. Heerde beperkte zich tot verdedigen en kan zich door de nederlaag van Epe gaan opmaken voor de nacompetitie.

Bekers
Na afloop van de wedstrijd werd de uitslag van de ‘Speler van het jaar’-verkiezing bekend gemaakt. De eerste prijs, een wisselbeker, ging naar Matijs Valstar. Ook was er een beker voor de nummer twee, doelman Tim Crama en de nummer drie, Tim Schep. Bovendien ontving het drietral de traditionele FC Horst-badjas.

Ups en downs
FC Horst heeft een seizoen met ups en downs achter de rug. Bij ingang van de winterstop stond de ploeg van John Martens en John Dooijewaard op de vierde plaats met 19 punten uit 10 duels en had slechts 2 verliespunten meer dan koploper en later kampioen Hierden. Na de winterstop kwam de klad er in, vooral door blessures van belangrijke spelers. Daarom moest de toch al jonge ploeg regelmatig jeugdspelers inzetten. Eén van hen, Jarno van Willigen tekende onlangs een A-contract.

Veilig
Met slechts 4 punten uit 6 wedstrijden zakte FC Horst naar de zesde plaats. Het leek even penibel te worden vanwege de versterkte degradatie die ook dit seizoen nog van kracht is. Dankzij een 0-1 uitzege bij WVF op 14 maart 2024 keerde het tij en met 9 punten uit 4 wedstrijden speelde de Ermelose ploeg zich definitief veilig.