EFC’58 sluit seizoen af met gelijkspel tegen VSCO’61

EFC’58 heeft op zaterdag 25 mei 2024 in de laatste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen VSCO’61. De Ermelose derdeklasser is met 10 punten uit 26 duels geëindigd op de 14e plaats en zal komend seizoen in de vierde klasse ongetwijfeld proberen het verloren terrein te heroveren.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Uitstekend
EFC’58 begon uitstekend aan de wedstrijd en opende al in de 5e minuut de score. Een voorzet van Nathan Brandwagt werd bij de tweede paal bekeken ingekopt door Jesse Versteeg: 1-0. VSCO’61, dat moest winnen om rechtstreekse degradatie eventueel te ontlopen, scoorde in de 9e minuut met een mooie kopbal in de kruising de 1-1 gelijkmaker. Na ongeveer een half uur stuitte de vrijstaande Mika Schuur op de keeper van VSCO’61 en wist ook in de rebound niet te scoren.

Aantrekkelijke wedstrijd
Ook in de tweede helft hielden de ploegen, die beiden gingen voor de winst, elkaar in evenwicht in een aantrekkelijke wedstrijd. Schoten van Ali El Haddadi en Ian van Looijengoed misten het doel van VSCO’61 maar net. In de 74e minuut was het de ploeg uit Oosterwolde die op 1-2 kwam.

Publiekswissel
In de slotfase kreeg aanvoerder Mika Schuur, die volgend seizoen de overstap maakt naar FC Horst, een publiekswissel. In de slotminuut kopte invaller Ahmed Alkhamesi uit een corner vallend de terechte 2-2 gelijkmaker binnen. De bezoekers eindigden de wedstrijd met 10 man vanwege een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Door de 4-0 overwinning van Oene degradeert VSCO’61 rechtstreeks.

Maatje te klein
EFC’58 bleek in het seizoen 2023 – 2024 met een hele jonge ploeg een maatje te klein voor de Derde Klasse. Een aantal bepalende spelers koos na het vorigec seizoen voor een avontuur ‘hogerop’. De eerste punten werden pas gepakt in november 2023 met gelijke spelen tegen Zwolsche Boys (1-1) en Hattem (2-2).

Opmerkelijk
Opmerkelijk goed presteerde de Ermelose ploeg van eind februari tot en met eind maart 2024 met gelijke spelen tegen teams die toen de top vier vormden, zoals in uitwedstrijd tegen Zwart Wit’63 (1-1) en in de thuiswedstrijden tegen ZAC (2-2), de latere kampioen Zeewolde (1-1) en Owios (2-2). De eerste zege werd echter pas in de voorlaatste wedstrijd geboekt tegen ’t Harde: 1-2.