DVS’33 Ermelo mist periodetitel na bloedstollende thriller

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 25 mei 2024 de laatste competitiewedstrijd tegen Staphorst afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Daar hadden beide clubs niets aan, want door de 3-0 overwinning van Hercules tegen HSC’21 greep de Ermelose Derde Divisionist naast de derde periodetitel en door de 1-0 zege van Urk tegen DOVO moeten de Staphorsters nu via de nacompetitie proberen zich te handhaven in de Derde Divisie.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Negende plaats
DVS’33 sluit het seizoen af op een negende plaats van de ranglijst met 48 punten uit 34 wedstrijden. Na een dramatisch eerste en tweede periode pakte de Ermelose ploeg in de laatste periode maar liefst 24 punten in 11 duels met een doelsaldo van 34 doelpunten voor en 8 tegen.

Flitsende actie
Beide ploegen lieten vanaf het begin zien dat alleen de winst telde. DVS’33 Ermelo mocht het meeste aanspraak maken op een voorsprong. In de 12e minuut bereikte Benjamin Roemeon na een flitsende actie Stef Nijland die in kansrijke positie net naast schoot. Twee minuten later werd een schot van Nicky van Hilten tot een corner verwerkt en een minuut later stopte Staphorst-keeper Daan Zwinselman een inzet van Frank Olijve.

Harde overtredingen
Na een dieptepass van Adriaan Kruisheer in de 25e minuut passeerde Benjamin Roemeon de keeper, maar raakte vervolgens de bal onvoldoende om doel te treffen. Staphorst knokte zich steeds beter in de wedstrijd, waarbij harde overtredingen niet werden geschuwd. Een mooie aanval van DVS’33 Ermelo in de 39e minuut resulteerde in een afstandsschot van Ben Moussa, dat net over het doel ging. Enkele minuten voor rust schoot Stef Nijland op aangeven van Adriaan Kruisheer opnieuw rakelings naast. Ruststand: 0-0.

Spanning
Staphorst zette in het begin van de tweede helft veel druk en de thuisploeg kon zich daar maar moeizaam onderuit spelen. Grote kansen kregen de bezoekers echter niet en langzamerhand nam DVS’33 Ermelo het heft weer in handen. De spanning nam verder toe, toen bekend werd dat zowel Hercules als Urk op voorsprong waren gekomen, zodat DVS en Staphorst niets meer aan een gelijkspel hadden.

Op het scherpst van de snede
In de 55e minuut brak Benjamin Roemeon door op links en bereikte de vrijstaande Frank Olijve, maar die gleed de bal naast het doel. Het was een gevecht op het scherpst van de snede, waarbij de Staphorsters enkele malen over de schreef gingen, wat door scheidsrechter Van der Vaart werd bestraft met twee gele kaarten.

Adembenemend
In de 69e minuut kreeg invaller Lars Huber op aangeven van Nicky van Hilten een 100% kans, maar zijn inzet ging op miraculeuze wijze via een verdediger naast. Beide partijen namen steeds meer risico, waardoor er een adembenemend laatste kwartier volgde. Een schot van Adriaan Kruisheer ging rakelings over, een doelpunt van Staphorst werd afgekeurd wegens buitenspel en een schot van Nicky van Hilten ging net naast.

Op voorsprong
Nadat het aantal talrijke Ermelose supporters al regelmatig de handen voor de ogen had geslagen, omdat enorme kansen geen doelpunt opleverden, gebeurde hetzelfde toen Staphorst in de 83e minuut de eerste echte kans benutte en op een 0-1 voorsprong kwam; Martin van ’t Ende werd onvoldoende aangepakt door de Ermelose defensie en uit diens voorzet scoorde Emiel Kwant de 0-1.

De gelijkmaker
De thuisploeg was van slag en DVS-doelman Rik van Nuenen behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand met een knappe redding bij een kopbal van Martin van ’t Ende. Toch herpakte de Ermelose ploeg zich en in de extra tijd scoorde Benjamin Roemeon uit een corner van Stef Nijland de 1-1 gelijkmaker.

Krankzinnige laatste minuten
In de krankzinnige laatste minuten vielen beide ploegen alleen nog maar aan. DVS’33 Ermelo was nog dichtbij de winnende treffer met een schot van Nicky van Hilten dat net over ging en een schot van Lars Huber dat door de keeper van Staphorst werd gestopt. Na ruim acht minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter af en stonden beide ploegen met lege handen.