DVS’33 Ermelo kan vandaag wisselvallig seizoen afsluiten met periodetitel

Jorick Priem zorgde voor het slotakkoord in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Nijkerk.
Jorick Priem zorgde voor het slotakkoord in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Nijkerk.
Foto: archief Theo Aalten

DVS’33 Ermelo speelt vandaag, zaterdag 25 mei 2024, de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Staphorst. Er staan nog grote belangen op het spel voor beide teams. De thuisploeg verovert bij een overwinning de derde periodetitel en de gasten moeten winnen om zeker te zijn van handhaving. Het lijkt een garantie voor twee clubs die beiden vol voor de winst zullen gaan.

Door Bram Burggraaff.

Wisselvallig seizoen
De Ermelose Derde Divisionist heeft een wisselvallig seizoen achter de rug en stond na de 2-1 nederlaag bij Kampong op zaterdag 17 februari 2024 op de 16e plaats van de ranglijst met slechts drie punten meer dan de Utrechtse opponent die op een rechtstreekse degradatieplaats stond.

Indrukwekkende inhaalrace
Het was de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer John Kamphuis, de opvolger van Patrick Loenen die begin februari werd ontslagen. De kentering volgde een week later met een 3-0 thuisoverwinning tegen Hoogeveen. Daarmee begon een indrukwekkende inhaalrace met maar 26 punten in 12 duels. Met de sensationele 1-5 overwinning bij Sparta Nijkerk van afgelopen zaterdag verzekerde DVS’33 Ermelo zich ook voor komend seizoen van een verblijf in de Derde Divisie.

Promotie
Sterker nog, de Ermelose ploeg veroverde door de 2-1 nederlaag van naaste concurrent Hercules de koppositie in de Derde Periode met één punt voorsprong op de Utrechters. Bij winst op Staphorst pakt DVS’33 Ermelo de periodetitel en plaatst zich daarmee voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de Tweede Divisie.

Cruciale wedstrijd
Ook voor de Staphorsters is het een cruciale wedstrijd, want winst betekent dat de ploeg veilig is. De voorsprong op Urk, dat thuis speelt tegen DOVO, bedraagt slechts één punt, zodat een gelijkspel voor de Staphorsters wellicht niet voldoende is voor rechtstreekse handhaving. Het duel dat onder leiding staat van scheidsrechter E. van der Vaart uit Maartensdijk begint om 15.30 uur op het hoofdveld van DVS’33 Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen