FC Bordkrijt viert 25-jarig bestaan met groot feest

Ingelijste sportshirts voor Nol Venus en Ties Kleefman.
Ingelijste sportshirts voor Nol Venus en Ties Kleefman.
Foto: eigen foto

De 230e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 18 september en 16 oktober 2003 gaat over de viering van het 25-jarig bestaan van FC Bordkrijt, een zaalvoetbalvereniging die in 1978 werd opgericht door een aantal Ermelose leerkrachten. Tevens toegevoegd ‘De historie van FC Bordkrijt’ door Nol Venus. De club is anno 2024 nog springlevend en vierde vorig jaar het 45-jarig bestaan.

Door Bram Burggraaff.

Goed en gezellig
In 1978 bedacht een aantal Ermelose leerkrachten dat het wel goed en gezellig zou zijn om zo af en toe in beweging te komen door met elkaar een zaalvoetbalvereniging op te richten. Het resultaat van dit idee is na 25 jaar de bloeiende zaalvoetbalvereniging FC Bordkrijt met 120 leden, 11 teams en diverse sponsoren. De oprichters hebben toen nooit kunnen bevroeden dat de club zo lang zou bestaan en zo groot zou worden.

Vrouwen op papier
Nol Venus: “Oorspronkelijk werd er gespeeld buiten KNVB-verband, maar uiteindelijk sloot FC Bordkrijt zich aan bij de voetbalbond met officiële deelname aan de competitie. Om voldoende leden te hebben – een eis van de KNVB – schreven ook een aantal vrouwen van spelers zich op papier in. De thuiswedstrijden werden gespeeld in sporthal Calluna, met in de begintijd volle tribunes met vooral scholieren die hun meester of leraar luidkeels aanmoedigden. Na verloop van tijd traden ook niet-onderwijskrachten toe en daardoor werd de sfeer anders; opener.

Bijzonder
Een bijzonder moment was de wedstrijd tegen het Veronica-sterrenteam ter ere van ons 10-jarig jubileum. Tijdens het buffet en de feestavond werd voor het eerst het clublied ‘The Bordkrijtsong’ ten gehore gebracht. In die tijd werd fanatiek getraind in de oude MAVO met als doeltjes twee matten tegen de muur. Vaste hoogtepunten in het seizoen waren het onderlinge Bierballentoernooi aan het einde van het jaar en het grote Bordkrijttoernooi om het Zaalvoetbalkampioenschap van Ermelo in augustus.’’

Groeien
In de begintijd speelde FC Bordkrijt met één team zaalvoetbal, een sport die anno 1978 nog in de kinderschoenen stond. Al snel kwam er een tweede team bij en met wat ups en downs bleef de vereniging groeien. De namen van Ties Kleefman, meerdere termijnen voorzitter, en Nol Venus, de bedenker van de naam FC Bordkrijt, zijn onlosmakelijk aan de vereniging verbonden.

Spetterende feestavond
FC Bordkrijt vierde het 25-jarig jubileum op zaterdag 20 september 2003 met een spetterende feestavond voor (oud-) leden, partners en sponsors in sportcafé Triade. De feestcommissie had met 100% DJ Ben ‘Hur’ Dekker een act van niveau binnengehaald. Hij draaide vooral nummers uit de 70-80’er, tevens de ‘dresscode’ voor deze avond. De ruim honderd aanwezigen genoten van een swingende feestavond.

Ingelijst
FC Bordkrijtvoorzitter Dennis van Diermen reikte ingelijste sportshirts uit aan Ties Kleefman en Nol Venus (zie foto), die 25 jaar de grote inspiratoren waren van de bloeiende zaalvoetbalvereniging. Alfred van Loo, beheerder van sporthal Triade en tevens lid van FC Bordkrijt, zorgde ervoor dat de inwendige mensen uitstekend verzorgd werd.

Knap vertaald
Tonnie Ulkeman had voor de gelegenheid een prachtig feestlied gemaakt in onvervalst Lemerlervelds dialect hetgeen knap werd vertaald door Arie van Buuren. Gezien de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen, waaronder ook de leden van het voor een zaalvoetbalvereniging unieke damesteam, ziet de toekomst voor FC Bordkrijt er voorspoedig uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen