Opening skeelerbaan aan de Sportlaan verloopt op rolletjes

Wethouder Meijer ging symbolisch ‘door het lint’.
Wethouder Meijer ging symbolisch ‘door het lint’.
Foto: archief Jan de Roo

De 229e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 16 oktober 2003 is een verslag van de opening van de skeelerbaan op het geasfalteerde DVS’33-parkeerterrein aan de Sportlaan in Ermelo op vrijdag 10 oktober 2003. Schaatsvereniging Viking heeft een aantal jaren gebruik gemaakt van deze baan, die nu nog af en toe individuele skaters trekt. Uit het georganiseerd skeeleren op de parkeerplaats van DVS’33 is een verzoek voortgekomen van de bekende schaatscoach Leen Pfrommer om in de zomerperiode de brede strook tussen de velden 3 en 4 op het DVS-terrein te mogen gebruiken. Tot en met 2022 deed daar jaarlijks een groep Vikingers schaatsgerichte oefeningen. Leen Pfrommer overleed 10 mei 2023 op 87-jarige leeftijd.

Door Bram Burggraaff.

‘Door het lint’
De opening van de skeelerbaan aan de Sportlaan verliep afgelopen vrijdag op rolletjes. Wethouder Peter Meijer van Sportzaken loste een eerder gedane belofte in door de opening te verrichten op de skeelers van zijn zoon. Samen met een aantal toekomstige gebruikers van de baan ‘ging’ de wethouder symbolisch ‘door het lint’. Na de opening was er een korte wedstrijd die werd gewonnen door Dirk Jan Groot Jebbink uit Ermelo. Leden van Viking gaven vervolgens gratis skeelerles en tot slot kregen de kinderen een sportdrankje.

Breedtesport
In het kader van het stimuleren van de breedtesport in de gemeente Ermelo zal de parkeerplaats van DVS’33 wekelijks worden gebruikt door de regionale schaatsvereniging SV Viking uit Harderwijk. Een nieuw verkeersbord geeft aan dat parkeren tussen 18.30 en 21.00 uur verboden is. De bochten op het terrein zijn voorzien van gele strepen. Na de opening werd het gezelschap gastvrij ontvangen in de bestuurskamer van DVS’33.

Prachtige baan
Wethouder Meijer: “De totstandkoming van deze baan is een co-productie van schaatsvereniging Viking en de gemeente Ermelo, waarbij gebruik gemaakt kon worden van fondsen voor de breedtesport.’’ De voorzitter van Viking, Leen Pfrommer jr.: “Het is een prachtige baan die ons de mogelijkheid biedt om op veilige wijze te trainen. Ook de Ermelose jeugd kan er gebruik van maken en door veel te skaten of te skeeleren beter leren schaatsen. Mede door de inspanningen van Egbert Vossebelt is dit resultaat bereikt.’’

Leen Pfrommer sr.
Ook de voorzitter van het gewest Gelderland, oud-kernploegtrainer Leen Pfrommer sr. was bij de opening aanwezig. Hij wees erop dat Viking het moeilijk heeft nadat het contract dat de schaatsvereniging had met de schaatsbaan in Dronten niet is verlengd. “Er wordt nu getraind in Deventer of Utrecht op tijden dat men veel last van files heeft. Het is te hopen dat de plannen om een schaatsaccommodatie in Ede te realiseren doorgang kunnen vinden’’, aldus Leen Pfrommer.

Verkeersverbod
Het verkeersverbod op de vrijdagavond is te vergelijken met dat op dinsdagmorgen op het marktterrein. Ambtenaar sportzaken Eric Northausen: “Als er toch auto’s geparkeerd staan, kan de politie handhavend optreden.’’ Namens de Skatebond Nederland kwam Douwe Jan van den Hoogen Viking feliciteren met de opening van de skeelerbaan aan de Sportlaan en deed tevens een aantal t-shirts cadeau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen