Volley Festibal 2024 op parkeerterrein Calluna grootser dan ooit

Editie 2023.
Editie 2023.
Foto: eigen foto

Bruijns Beachvolleybal op het parkeerterrein van voormalige sporthal Calluna aan de Herderlaan, is uitgegroeid tot een échte en blijvende zomerklapper, en nog grootser dan de vorige edities. In 2022 vond het evenement plaats op zaterdag en in 2023 werd de vrijdagavond eraan vastgeplakt. De derde editie wordt er maar liefst gedurende 5 dagen, 3, 4, 5, 6, en 8 juli, gevolleybald op het tot ‘zandstrand’ omgetoverde parkeerterrein. Des te meer reden voor organisator Gerben Vastenhoud van Bruijn Café onder de noemer BV Ermelo Ondersteboven, en zijn collega Pepijn de Vries, het zomerse festijn een nieuwe naam te geven: Volley Festibal.

Creatieve twist
“De naam”, lacht Gerben, “is een creatieve twist waarmee we willen aangeven dat het echt om een festival gaat. We breiden dit jaar uit en volgend jaar nog meer.” Een festival dat als het aan Gerben ligt, alom bekendstaat om de sfeer die gemoedelijk is, gezellig en sportief. En met de zon erbij een evenement waar nog lang over wordt nagepraat.

Méér van alles
Méér velden, teams, zand en opblaasdieren promoot Ermelo Ondersteboven het Volley Festibal: ‘Kortom één groot spektakel’. Waar in 2022 maximaal 48 teams konden deelnemen en in 2023 70 teams, kunnen de komende editie maar liefst 128 teams meedoen. Inmiddels hebben al 90 teams zich ingeschreven voor het Volley Festibal. Aanmelden kan via ermelo-ondersteboven.nl, maar wees er snel bij, want vol=vol!

Poulewedstrijden
Op 3, 4 en 5 juli, woensdag, donderdag en vrijdag vinden tussen 19.00 en 23.30 uur de poulewedstrijden plaats. Wat inhoudt legt Gerben uit, dat elk team op één van de 3 avonden 3 wedstrijden á 20 minuten speelt. Bovendien legt hij uit waarom het evenement is verplaatst van augustus naar het eerste weekend van juli. “De scholen gaan er op woensdag, donderdag en vrijdag tijdens de lesuren ook een toernooi spelen is de bedoeling. Het zand ligt er immers toch, dus waarom er niet optimaal gebruik van maken.”

De finale
Op zaterdag 6 juli vanaf 12.00 uur is de finale van het Volley Festibal. Met een ander karakter deze keer; de finale wordt namelijk gesplitst in een winnaars- en verliezersronde. Gerben: “Dat hebben we besloten naar aanleiding van de feedback die we vorig jaar hebben gehad. Waarmee we onderscheid maken tussen teams van hoger- en lager niveau. Dat maakt het voor alle deelnemende teams leuker om mee te doen.”

Horeca Toernooi
Het slotakkoord van het Volley Festibal vindt plaats op maandag 8 juli vanaf 10.00 uur met het Horeca Toernooi. Gerben: “Zoiets organiseren wilde ik altijd al. Dit doen we bewust op een maandag omdat de meeste mensen die in de horeca werken vrij zijn.” Iedereen mag deelnemen aan het Horeca Toernooi als het maar namens een horecagelegenheid uit de regio is. Gerben nodigt horecagelegenheden in zijn netwerk uit, maar spontaan inschrijven mag ook via [email protected]

Sport en gezelligheid hand in hand
Bij het Volley Festibal gaan sport en gezelligheid hand in hand en is ook dit jaar alleen toegankelijk voor 18-plussers. Wat alles te maken heeft met het feit licht Gerben elke editie toe, dat er naast frisdrank en dergelijke ook alcoholische dranken worden geschonken. In plaats van allerlei ‘gedoe’ met polsbandjes tot stempels kiest Gerben ervoor om bij de ingang van het terrein het publiek op leeftijd te controleren.

Festivalterrein
Het festivalterrein wordt weer opgeleukt met parasols, beachvlaggen, bar tot opblaasdieren om een echte strandsfeer te creëren met nog meer knusse zithoekjes. Bovendien wordt festivalterrein uitgebreid met een foodcourt voor de lekkerste hapjes en drankjes bij onder meer een cocktailbar en een barista koffiebar. Want het idee erachter is om vooral de festivalsfeer te benadrukken om naast supporters ook zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

Optredens bekende artiesten
Het festivalterrein is op vrijdagavond geopend met muziek van dj’s uit de regio. Op zaterdag, de grote finaledag, is het festivalterrein vanaf 12.00 uur geopend met een grootse afterparty vanaf ongeveer 20.00 uur. Er is de hele dag muziek, treden er bekende artiesten op waaronder 2 topacts. “Zodra de volleybalwedstrijden klaar zijn, gaan we echt gas geven”, belooft Gerben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen