EFC’58 laat het liggen tegen Dieze West

EFC’58 laat het liggen tegen Dieze West.

EFC’58 heeft op zaterdag 4 mei 2024 de thuiswedstrijd tegen Dieze West met 2-6 verloren en blijft staan op 6 punten nu uit 23 duels. De Ermelose derdeklasser heeft zich verzoend met de degradatie en kan zich gaan richten op komend seizoen in de vierde klasse.

Van Bram Burggraaff.

Misverstanden
Het eerste kwart van de wedstrijd was voor EFC’58, dat kansen kreeg om de score te openen via Nathan Brandligt en Ilyas Rajini. Het was echter Dieze West dat in de 25e minuut profiteerde van een fout in de Ermelose defensie en op 0-1 kwam. Door misverstanden in de Ermelose verdediging kon Dieze West binnen 10 minuten uitlopen naar 0-3, waarbij de laatste treffer werd gescoord uit een strafschop.

Weer op de stip
In het begin van de tweede helft ging de bal weer op de stip en kwamen de gasten door de benutte penalty op 0-4. Veel kansen kreeg Dieze West eigenlijk niet, maar de ploeg uit Zwolle profiteerde wel optimaal van de fouten achterin bij de thuisploeg en liep uit naar 0-6. EFC-trainer Jaap de Vries wisselde vijf spelers in de hoop in ieder geval de eer nog te redden. Dat lukte, want nadat Mika Schuur de paal had geraakt, scoorde Julian Mulder in de 75e minuut de 1-6 en bepaalde Ilyas Rajani in de slotfase de eindstand op 2-6.

Zaterdag 11 mei
EFC’58 speelt op zaterdag 11 mei 2024 opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is VIOS V dat na de 2-1 zege op Hattem op de zevende plaats staat met 34 punten uit 23 wedstrijden. De uitwedstrijd op 9 december 2023 eindigde in 2-0 voor de ploeg uit Vaassen.