DeVeDo nog in de race voor kampioenschap Eredivisie

DeVeDo heeft zaterdag 4 mei de tweede wedstrijd van de best-of-3 verloren in Middelburg van thuisploeg R.B.V.M. De Ermelose rolstoelbasketbalploeg slaagde er niet in om te overtuigen en moet volgende week opnieuw afreizen naar Middelburg.

Dit bericht DeVeDo.

Sterk
DeVeDo begon de wedstrijd sterk. Waar de Ermelose ploeg een week eerder, na een kwart spelen, tegen een achterstand aankeek van 8-18 was het deze wedstrijd andersom. DeVeDo nam na een kwart spelen de leiding met 9-16.

Gat verkleind
In het tweede kwart ging het gestaag verder, maar de ploeg uit Middelburg kwam steeds dichterbij. Waar DeVeDo bij rust nog uitkeek op een voorsprong, was het gat verkleind tot 6 punten: 24-30.

Dichterbij
In het derde kwart wist DeVeDo een kleine voorsprong te behouden en kwam de ploeg uit Middelburg steeds dichterbij. Aan het einde van datzelfde kwart kwam R.B.V.M. langszij en bereikte het voor het eerst een voorsprong.

Mis
In het vierde kwart ging het mis aan de kant van DeVeDo. Al snel kwam de ploeg op een achterstand van 48-42 en lukte het DeVeDo niet om de kansen die het kreeg te benutten. Het was Cher Korver die met een dubbele driepunter het gat wist te verkleinen, maar het bleek niet voldoende.

Opnieuw
DeVeDo verloor hiermee de tweede wedstrijd met 68-56. Door de eerdere winst is DeVeDo nog in de race voor het landskampioenschap. Zaterdag 11 mei speelt de Ermelose ploeg opnieuw in Middelburg voor de derde wedstrijd van de best-of-3.