DVS’33 Ermelo neemt dankzij winst bij DEM afstand van gevarenzone

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 4 mei 2024 de uitwedstrijd tegen DEM met 0-2 gewonnen en stijgt naar de 12e plaats van de ranglijst met 41 punten uit 31 duels. Staphorst dat op de gevaarlijke 15e plaats staat, speelde thuis met 1-1 gelijk tegen degradant Kampong en heeft met nog 3 wedstrijden te gaan 4 punten achterstand op de Ermelose Derde Divisionist.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Volop mee in de strijd
Door de verrassende 2-1 nederlaag van Hercules bij VVSB doet DVS’33 Ermelo weer volop mee in de strijd om de derde periodetitel, waarin het op de derde plaats staat met 17 punten uit 8 duels, 2 punten minder dan de Utrechtse koploper en 1 punt minder dan Sparta Nijkerk dat thuis met 3-2 won van Hoogeveen.

Kippen
DVS’33 Ermelo kwam in Beverwijk flitsend uit de startblokken en leek direct de score te openen, maar Benjamin Roemeon raakte de onderkant van de lat. Even later was het wel raak. Een lange bal van Roland Baas kwam voor de voeten van Sam Crowther die vrij kon aanleggen, maar DEM-doelman Swen Verswijveren kon nog redden met de voet, waarna Stef Nijland er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te schieten.

Uit het boekje
In de 5e minuut miste Lars Huber een grote kans om de Ermelose voorsprong te vergroten. Dat lukte wel in de 11e minuut met een DVS-aanval uit het boekje. Benjamin Roemeon werd op rechts weggestuurd door Lars Huber en na een combinatie met Stef Nijland bereikte hij met een pass door het midden de vrijstaande Maarten van Dijk, die beheerst 0-2 scoorde.

Een plaag
De bezoekers namen wat gas terug, maar werden in de 27e minuut opnieuw gevaarlijk toen Benjamin Roemeon, die een plaag was voor de DEM-defensie, rakelings voorlangs schoot. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en was enkele malen dreigend zonder tot echte kansen te komen. In de blessuretijd van de eerste helft brak Benjamin Roemeon door op rechts en uit diens voorzet schoot Stef Nijland rakelings over.

Kansen
Hoewel de passing bij DVS’33 Ermelo in het begin van de tweede helft niet goed was, werden er toch kansen gecreëerd. Een schot van Benjamin Roemeon in de 52e minuut ging net naast en 5 minuten later leverde een grote kans voor Lars Huber slechts een corner op, waaruit Sam Crowther vervolgens over schoot.

Veel balverlies
Bij DVS werd veel balverlies geleden, waardoor DEM zich in de wedstrijd kon knokken en na ruim een uur dichtbij de aansluitingstreffer was, toen Jesse Verswijveren rakelings voorlangs schoot. Langzamerhand nam DVS het heft weer in handen en kreeg diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen.

Breed
In de 68e minuut stuitte invaller Las Huber op de keeper van DEM. In de 71e minuut brak Maarten van Dijk door, legde de bal breed op Benjamin Roemeon, die zich vast liep. In de 75e minuut passeerde Stef Nijland doelman Verswijveren, maar een verdediger redde op de lijn; de Ermelose aanval liep door en een kopbal van Sam Crowther ging voorlangs. In de 77e minuut schoot Stef Nijland op aangeven van Benjamin Roemeon de bal over.

Gemeen
Daardoor bleef de beslissing uit, maar de thuisploeg bleek machteloos, zeker nadat Twan Verswijveren zijn tweede gele kaart kreeg, omdat hij gemeen doorliep op DVS-keeper Dean Bredewolt die daarbij een zware blessure leek op te lopen, maar na behandeling de wedstrijd kon uitspelen. De drie belangrijke punten gingen mee naar Ermelo dankzij de goede beginfase, maar gezien het grote aantal kansen had de score veel hoger kunnen uitvallen.

Zaterdag 11 mei
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 11 mei een thuiswedstrijd tegen Odin’59, aanvang 15.00 uur. De ploeg uit Heemskerk, die verrassend met 2-2 gelijkspeelde tegen Harkemase Boys, is met 14 punten uit 31 duels hekkensluiter en degradeert uit de Derde Divisie A. De Ermelose ploeg won de uitwedstrijd op 25 november 2023 met 0-3.

Oefenwedstrijd
DVS’33 Ermelo heeft in Putten een oefenwedstrijd tegen SDCP met 1-3 gewonnen. De thuisploeg kwam in de 13e minuut op 1-0 door een doelpunt van Saber Charif. De bezoekers bogen de achterstand om in een 1-2 voorsprong door treffers van Sam Crowther in de 25e en 34e minuut. Joram Bakker bepaalde in de 80e minuut de eindstand op 1-3 in het voordeel van de Ermelose ploeg.