De groepen 7 en 8 namen op vrijdag 26 april 2024 deel aan een korfbalclinic op sportpark ‘De Zanderij’, georganiseerd door Dindoa in het kader van de Koningsspelen. De leerlingen werden ‘getrakteerd’ op een groot aantal sporten: Zwemmen, trampolinespringen, frisbee, voetbal, korfbal en nog veel meer.

Van Bram Burggraaff.

Fris maar droog
De Ermelose korfbalvereniging had gezorgd voor vijf enthousiaste trainers die een flink aantal groepen een korfbalclinic van een half uur gaven. De scholieren genoten tijdens deze mooie activiteiten. De weersomstandigheden vielen erg mee; het was weliswaar fris maar het bleef droog.

Eerste thuiswedstrijd
Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse veldkorfbal. De Ermelose ploeg kon geen goed vervolg geven aan de 18-23 zege in en tegen Heerenveen een week eerder en verloor op een koud en regenachtig sportpark ‘De Zanderij’ met 12-14 van Sparta Zwolle. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van het gewaardeerde lid Jaap Landman.

In de eerste helft keek Dindoa lang tegen een achterstand aan en wist het gat niet te dichten; ruststand 7-9. De thuisploeg deed na de pauze verwoede pogingen om dichterbij te komen, maar benutte bij een 10-12 stand niet de kansen om de stand gelijk te trekken. Zoals vaker viel het doelpunt vaan de andere kant en won Sparta Zwolle de wedstrijd uiteindelijk met 12-14.

Doelpunten Dindoa: Tom van den Berg 4, Nina de Romph 2, Alain ter Horst 1, Daphne van Boven-van den Berg 1, Saskia Lieman 1, Lars van der Velde 1, Bjarne Sinneker 1, Aniek Odding 1.

Zaterdag 11 mei
Dindoa komt op Koningsdag en op 4 mei niet in actie. De competitie wordt hervat op zaterdag 11 mei met de uitwedstrijd tegen DOS Westbroek; aanvang 14.30 uur. De Utrechtse ploeg won afgelopen zaterdag met 17-13 van Heerenveen en is met 4 punten uit 2 duels koploper in de Hoofdklasse. Dindoa staat met 2 punten uit 2 wedstrijden op de tweede plaats.