DeVeDo winnaar van eerste finalewedstrijd Eredivisie

DeVeDo heeft op vrijdagavond 26 april 2024 de eerste Eredivisie finalewedstrijd van de best-of-3 tegen het Zeeuwse R.B.V.M. met 57-55 gewonnen. De Ermelose rolstoelbasketbalploeg wist zich nog net te plaatsen voor de play-offs. De halve finale, een best-of-3 tegen Sunrise Medical Braves uit Doorn, werd in twee wedstrijden gewonnen. Zaterdag 4 mei kan de DeVeDo de titel in de Eredivisie prolongeren door de uitwedstrijd in Middelburg te winnen.

Van Bram Burggraaff.

Uiterst moeizaam
Het wedstrijd in sportcentrum Zanderij begon uiterst moeizaam voor de thuisploeg. Na het eerste kwart keek de Ermelose ploeg al tegen een 8-18 achterstand aan. In het tweede kwart lukte het DeVeDo om zich te herpakken en het verschil te verkleinen tot vijf punten achterstand. Vervolgens kon R.B.V.M. weer uitlopen naar 22-31 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

De meeste punten
Na de pauze kwamen de Ermelose rolstoelbasketballers goed terug. De ploeg benutte veel gecreƫerde kansen en door sterk te verdedigen had de ploeg uit Middelburg meer moeite om hun kansen te benutten. DeVeDo kwam in het derde kwart op voorsprong, zag de opponent langszij komen, maar scoorde net als in het tweede kwart wel de meeste punten.

Nipt
Met nog drie minuten te spelen in het vierde kwart kwam de thuisploeg weer voor dankzij twee vrije worpen van Xena Wimmenhoeve. Daarna ging de score gelijk op. Dankzij een drietal rake schoten van Julia van der Sprong nam DeVeDo steeds een voorsprong. R.B.V.M. kwam nog een keer op gelijke hoogte. Fabian Jansen was met zijn laatste schot trefzeker, waarna de tegenaanval van de Zeeuwen werd onderschept, zodat DeVeDo de zeer spannende wedstrijd met 57-55 nipt won.