Ralf van den Burg slaat koelbloedig aanval af bij VSG Ermelo

Job Bunschoten.
Job Bunschoten.
Foto: Gerard de Hoop

In de kampioensgroep bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG)koerste William van de Groep in zijn partij tegen Ralf van den Burg met een fraaie aanval regelrecht naar winst. Zijn tegenstander perste er echter in zeer hoge tijdnood koelbloedig een serie nauwkeurige zetten uit, waardoor Ralf vanuit verloren stand op knappe wijze remise wist binnen te harken.

Van Bram Burggraaff.

Schaakvakmanschap
Jan Lambrechts miste een kans op voordeel en bood in volkomen gelijke stelling remise aan, wat door Bas West werd geaccepteerd. Noël Bovens presenteerde een degelijk stukje schaakvakmanschap door het allengs vergroten van een klein voordeel; uiteindelijk bezweek Mark van Sandijk. Gerard de Hoop wist materiële achterstand te compenseren met een aanval en remiseerde tegen Noël Koene.

Pionnenpechvogel
Henri Bosch won een problematische pion van Dirk van Setten, maar wikkelde vervolgens verliezend af. Pionnenkunstenaar Marco ter Meer troefde pionnenpechvogel Willem Booy af. Jan Casur en Anne Zijlstra speelden een onconventionele en daardoor interessante remise. Wido Sparling werd slachtoffer van zijn eigen aanval en Gert-Wim Korterink profiteerde.

Onveilige koning
Ferry Lunek offerde correct, maar vervolgde niet goed en verloor van Rob Hollmann. Ronald Bieringa probeerde tevergeefs onder de druk van Ron Flink uit te komen en verloor. Hisham Haout won behendig in een lastig eindspel van Martin van de Broek. Een onveilige koning kostte Martin Elbertsen de partij tegen Bert Loedeman.

Koningsmars
Bert Plette was geduldig en gaf Lex Wattez geen enkele kans; Bert won. Stukverlies betekende de nul voor Gert van Heeringen in zijn partij tegen Henk Visser. Een koningsmars van Bert Vernooij kon verlies tegen Margriet Martensen niet keren. Gerda Smid was Piet Vroegindeweij te slim af en de partij tussen Job Bunschoten en Cees Doets eindigde in remise.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen