Sfeervolle avond bij laatste competitieduels ZEW/Triton

Rob Reijerkerk van H3 haalt uit voor het schot.
Rob Reijerkerk van H3 haalt uit voor het schot.
Foto: Peter Bakker

In grote getalen zaten en stonden de mensen zaterdagavond 20 april 2024 op de tribunes van zwembad de Zanderij in Ermelo. De laatste competitieduels werden deze avond afgewerkt en daar was veel belangstelling voor.

Door Gerben van de Groep.

De jeugdspelers
Bij de jeugd onder de 13 jaar werd er gewonnen met 10-4 van ZZZ/Zignea. Ondanks dat het team de competitie als laatste afsluit was het plezier er niet minder om.

Ook de jeugdspelers onder de 15 jaar speelden tegen ZZZ/Zignea. Dit bleek een spannende wedstrijd, waarin in de laatste seconde nipt verloren werd met 7-8. Ondanks de nederlaag mogen onze jeugdspelers terugkijken op een mooi seizoen met een voorlopige 7e plaats. Er moet nog 1 wedstrijd gespeeld worden.

Heren 3
Na de jeugd waren de oud gedienden van Heren 3 aan de beurt. Dit geoliede team speelt al waterpolo sinds mensenheugenis. Om niet in aanmerking te komen voor promotie moesten de mannen zich een beetje inhouden tegen de Zuiderzeezwemmers uit Dronten. Dit bleek nog best lastig omdat speler David Kras er nog al zin in had en er al gauw 2-0 op het scorebord stond. Toch wisten de mannen zich nog een beetje in te houden en werd er met 5-8 verloren. Een gedeelde 4e plaats in de competitie zorgt ervoor dat de mannen volgend jaar weer in de 4e klasse oost mogen uitkomen.

Dames 1
Ook het damesteam speelde zijn laatste wedstrijd. Onder leiding van coach Gerard Wiltvank werden er vele wedstrijden gewonnen. Ook deze wedstrijd, tegen de Breuly uit Zevenaar werd eenvoudig gewonnen met 10-4. Topscorer Alexandra van Losenoord nam de helft van de doelpunten voor haar rekening en zette haar totaal daarmee op 36 doelpunten. Een prachtige 3e plaats in de competitie is het eindstation voor Dames 1.

Heren 2
Heren 2 kreeg het lastig tegen het kampioensteam De Octopus uit Wapenveld. Met een bus vol met fans, inclusief vlaggen en toeters, werd de tribune gevuld. In de uitwedstrijd werd er nog dik verloren van de Wapenvelders, maar nu ging het aardig gelijk op. Halverwege de wedstrijd stond het nog 5-7 en de mannen gaven aardig partij tegen de kampioen van de 2e klasse oost. Uiteindelijk moest heren 2 zijn meerdere erkennen in De Octopus en werd er met 9-15 verloren. Desalniettemin werd een prachtige 3e plaats bemachtigd in de 2e klasse oost. Dat belooft wat voor volgend jaar.

Heren 1
Heren 1 dan. Vorige week verloren zij met 12-7 van de kampioen uit Lelystad. In de laatste wedstrijd moest er gewonnen worden van De Meer uit Culemborg. Het zou een onderlinge strijd worden om de 3e plaats. De Meer kwam al gauw op een 0-4 voorsprong en de mannen uit Ermelo en Putten waren slordig in de passing en het afmaken van de kansen. Toch wisten de heren terug te komen tot 4-5, mede door 3 gestopte 5 meter worpen door keeper Thijs Waardenburg. Het bleef lang spannend in de Zanderij maar de mannen konden het tij niet keren en verloren met 5-6. Uiteindelijk eindigt Heren 1 de competitie als 5e.

Feest!
Dit seizoen was een groot succes voor de nieuwe startgemeenschap. Genoeg reden voor een feestje dus. Alle teams en supporters waren na afloop welkom voor een groot eindfeest in de kantine met als thema: Beestenboel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen