Knappe prestaties van Sparta turnsters tijdens de individuele finales

Knappe prestaties van Sparta turnsters tijdens de individuele finales.
Knappe prestaties van Sparta turnsters tijdens de individuele finales.
Foto: GV Sparta

De individuele finales meerkamp turnen werden op zaterdag 20 april 2024 gehouden in Beekbergen. Maar liefst 19 turnsters van Gymnastiekvereniging Sparta Ermelo hadden zich hiervoor geplaatst na de succesvolle teamwedstrijden eerder dit seizoen. Zij kunnen trots terugzien op goede resultaten en kijken terug op een hele mooie finaledag.

Van Bram Burggraaff

Wedstrijdronde 1
In wedstrijdronde 1 mocht de bovenbouw niveau E, met Isis Kremer, Aimeé van der Sluis en Senna Wallet, het spits afbijten. Senna Wallet (jeugd) had een wat lastige start op balk waar haar oefening door meerdere flitsers vanuit het publiek werd verstoord met een val tot gevolg. Gelukkig mocht ze na bezwaar van trainster Sandra haar oefening opnieuw doen, waarna ze knap tweede werd op dit toestel.

Senna eindigde als vijfde in deze finale, een knappe prestatie voor het eerste jaar in dit hoge niveau. Aimeé (junior) liet zien dat ze in de finale thuis hoorde met goede en mooie oefeningen op alle onderdelen. Die leverden haar een mooie zesde plaats als eindresultaat op.

Isis moest een val op balk incasseren, maar bleef strijdlustig. Op brug liet ze als enige turnster van Sparta een hele knappe zolendraai zien. Ook het onderdeel sprong verliep succesvol. Een mooie tiende plaats was haar eindresultaat. Febe Aerts die zich na een succesvol seizoen geplaatst had voor de finale middenbouw niveau 4 kon niet deelnemen vanwege een blessure.

Fleur Eilander toonde op dit niveau thuis te horen. Ze turnde een mooie stabiele balkoefening en een goede vloeroefening, waarin ze zelfs voor het eerst een nieuw element turnde. Ook turnde ze een nette brugoefening, maar door een strenge jurering liep ze wat punten mis. Op sprong liet Fleur zien dat dit echt haar onderdeel is, wat werd ook beloond met een eerste plaats. Zij eindigde op een nette 9e plaats.

Ook werd de seizoenkampioen van middenbouw 4 benoemd. De meiden van Sparta niveau 4, Febe Aerts, Dariya van Dijk en Fleur Eilander mochten samen met het team van SV Twello het brons in ontvangst nemen. Een knappe prestatie voor dit team dat een super seizoen met elkaar heeft gedraaid.

Wedstrijdronde 2
In de tweede wedstrijdronde turnden Nova Breman, Britt de Mots en Ilse Koops in de categorie jeugd niveau F. Zij begonnen de wedstrijd op het spannende toestel balk, waar ze allemaal een nette oefening lieten zien. Britt had wat pech bij de opsprong, maar liet ondanks dat nog een sterke oefening zien. Op vloer turnde Britt een nette en foutloze oefening en werd knap tweede op dit onderdeel.

Ook Nova liet hier een mooie oefening zien. Ilse had wat pech, omdat ze viel met de overslag salto. Op sprong en brug werden mooie oefeningen geturnd. Ilse werd zelfs eerste op brug en Nova tweede. Na een spannende wedstrijd nam Nova Breman het zilver in ontvangst. Ilse Koops werd heel knap kampioen en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Britt de Mots eindigde op een nette dertiende plaats.

In de tweede wedstrijd van niveau H turnden Felin Brandsen, Evy Pijnacker Hordijk, Sanne Folkers, Wieske Paulus en Ilsa de Leeuw een goede wedstrijd. Evy sprong een mooie half-in-half-uit en werd hiermee eerste op sprong. Ook Sanne Folkers turnde een nette wedstrijd en een hele strakke oefening op brug en werd eerste op dit toestel.

Felin turnde een nette balkoefening oefening en werd zevende op dit onderdeel. Evy eindigde heel knap op de eerste plaats in de categorie jeugd en nam het goud mee naar huis. Sanne behaalde een mooie vijfde plaats en Felin eindigde op een nette vijftiende plaats.

In de categorie junior turnde Wieske Paulus een hele goede wedstrijd en werd knap op alle onderdelen eerste en eindigde dan ook op een hele knappe eerste plaats. Ilsa de Leeuw turnde ook een nette wedstrijd en sloot haar brug oefening af met een super knappe salto waarmee ze een tweede plaats op brug behaalde. Ilsa eindigde op een mooie derde plaats.

Wedstrijdronde 3
In de derde wedstrijd turnden Monica van Nijhuis en Sharayah de Hoop in de categorie jeugd niveau G. Monica liet mooie oefeningen zien en behaalde een knappe tweede plaats op vloer en een zesde plaats op balk. Ze eindigde uiteindelijk op een mooie zevende plaats. Sharayah turnde een sterke wedstrijd en werd knap tweede op brug en vierde op balk. Ze eindigde op een hele mooie derde plaats. Mirthe Knol had zich ook geplaatst, maar moest de finale missen door een blessure.

Wedstrijdronde 4
In de vierde wedstrijd was het de beurt aan de meiden van de categorie junior niveau G. Bo van Rijn en Sharane Bennink turnden een goede wedstrijd wat ook terug te zien was in de resultaten. Sharane turnde een hele mooie vloer oefening en werd tweede op dit onderdeel. Ook turnde ze een nette balk oefening, goede voor een vierde plaats.

Bo liet een mooie sprong zien waarmee ze eveneens vierde werd. Ook turnde ze een goede oefening op brug wat haar een zevende plaats opleverde. Sharane eindigde op een hele mooie vierde plaats en Bo op een nette elfde plaats. Lieke van Beek had zich geplaatst, maar kon niet meedoen vanwege een blessure.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen