FC Horst vrijwel veilig na thuiswinst op IJVV

FC Horst heeft op zaterdag 20 april 2024 de thuiswedstrijd tegen IJVV met 3-1 gewonnen en staat nu met 32 punten uit 20 wedstrijden op de zevende plaats. Met nog vier duels te gaan, hoeft de Ermelose tweedeklasser niet meer naar beneden op de ranglijst te kijken.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks van Wim Balke.

Te groot
Daarvoor is het gat met ZZVV dat na de 2-1 nederlaag bij SV Epe met 23 punten uit 20 duels op de gevaarlijke negende plaats blijft staan te groot. Een knappe prestatie van het jonge Ermelose team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar.

Lastig
IJVV maakte het FC Horst in de beginfase nog lastig. In de 12e minuut voorkwam doelman Tim Crama met een knappe redding een treffer van de bezoekers. De corner die daaruit voortkwam, leidde tot een scrimmage voor het Ermelose doel, waarbij de bal door Christian Schoonhoven van de lijn werd gehaald.

Beter
FC Horst kwam langzamerhand beter in de wedstrijd en opende in de 26e minuut de score, toen een ingestudeerde corner van Matijn Bleijenburg werd binnen getikt door Christian Schoonhoven: 1-0. Een minuut later kopte Matijs Valstar uit een afgemeten voorzet van Matijn Bleijenburg fraai de 2-0 binnen.

Goede steekbal
Melle van Scherpenzeel bereikte in de 39e minuut met goede steekbal Ronald Lok, die doeltreffend afrondde, zodat de thuisploeg met een riante 3-0 voorsprong de rust inging. Ook in de tweede helft was FC Horst heer en meester en kreeg het grote kansen, maar Ronald Lok, Matijs Valstar en Martijn Bleijenburg slaagden er niet in deze te verzilveren. In de 74e minuut scoorde IJVV uit het niets de 3-1 en daar bleef het bij.

Zaterdag 4 mei 2024
Na een vrij weekend vanwege Koningsdag speelt FC Horst op zaterdag 4 mei 2024 de derby in en tegen Hierden; aanvang 13.30 uur. Ondanks de 1-0 nederlaag bij DOS Kampen blijven de Hierdenaren koploper met 48 punten uit 21 wedstrijden.

Concurrent Unicum verloor met 1-0 bij WVF en blijft met 44 punten uit 20 duels op de tweede plaats staan. FC Horst won op zaterdag 2 december 2023 de thuiswedstrijd tegen Hierden met 1-0. De Ermelose tweedeklasser kan de nacompetitie nog bereiken, maar heeft nog wel een zwaar programma voor de boeg.