EFC’58 verliest uitwedstrijd tegen VV Hattem

Elftalfoto EFC'58.

EFC’58 heeft op zaterdag 20 april 2024 de uitwedstrijd tegen VV Hattem met 4-1 verloren. Het duel verliep volgens een bekend patroon, want zoals vaker dit seizoen misten de Ermeloërs in de beginfase goede mogelijkheden en ging de eerste kans van de tegenstander er direct in.

Van Bram Burggraaff.

Net niet
EFC’58 kreeg al in de 7e minuut een goede kans om de score te openen, maar Daniël Liibaan schoot vanaf zo’n zeven meter de bal recht in de handen van de keeper en Mika Schuur kon in de 19e minuut een mooie voorzet van Nathan Brandwagt net niet inkoppen. Het eerste schot van Hattem in de 21e minuut ging buiten bereik van Senne Hoekstra net naast. De keeper van EFC’58 liet zich even later niet verrassen na een foutje in de verdediging en zag in de 28e minuut een kopbal uit een onnodige corner rakelings naast gaan.

Verkeerde kant
Hattem profiteerde in de 37e minuut van een foute pass bij de Ermelose ploeg en scoorde de 1-0. In de 44e minuut kreeg Nathan Brandwagt een honderd kans op de gelijkmaker, maar de bal verdween net langs de voor EFC verkeerde kant van de paal.

Tegengoal
Met de 2-0 van de thuisploeg kreeg EFC’58 net als vijf keer eerder dit seizoen direct na rust een tegengoal te verwerken. Aan de andere kant slaagde Daniël Liibaan er in de 48e minuut net niet in om een voorzet van Jesse Hoekstra in de koppen. Hattem besliste in de 56e minuut de wedstrijd door 3-0 te scoren.

De spreekwoordelijke eer
Na de 4-0 van de thuisploeg in de 80e minuut slaagde EFC’58 er vijf minuten later in de spreekwoordelijke eer te redden. Na een mooie steekpass van Jesse Versteeg kapte Julian Mulder in het zestienmetergebied zijn directe tegenstander uit en bereikte Jesse Hoekstra die de 4-1 ‘op het scorebord zette’ wat tevens de eindstand was.

Zaterdag 4 mei 2024
Na een vrij weekend vanwege Koningsdag ontvangt EFC’58 op zaterdag 4 mei 2024 Dieze West; aanvang 14.30 uur. De ploeg uit Zwolle staat met 33 punten uit 22 punten op de vijfde plaats na de 1-0 overwinning op Zwart Wit’63, dat daardoor zo goed als uitgeschakeld is in de kampioenstrijd. EFC’58 verloor op 2 december 2023 in een spectaculair duel met 4-3 van Dieze West.