DeVeDo plaatst zich voor finale landelijke Eredivisie

DeVeDo heeft op zaterdag 20 april 2024 de tweede halve finale wedstrijd van de landelijke Eredivisie op Papendal tegen Sunrise Medical Braves 2 uit Doorn met 50-55 gewonnen. Na de 68-45 winst van afgelopen woensdag in sportcentrum Zanderij tegen de ploeg uit Doorn heeft de Ermelose rolstoelbasketbalploeg zich geplaatst voor de finale van de landelijke Eredivisie.

Van Bram Burggraaff.

Tegenstander
DeVeDo speelt op vrijdag 26 april 2024 de eerste finalewedstrijd van een ‘best-of-3’ in sportcentrum Zanderij. De tegenstander wordt de winnaar van de ‘best-of-3’ tussen Antilope en RBVM, dat door de eerste wedstrijd te winnen er het beste voorstaat. De aanvangstijd wordt later bekend.

Sterk
DeVeDo begon net als afgelopen woensdag sterk aan de wedstrijd en wist al snel een 0-8 voorsprong te creëren. Na een kwart spelen was het onderlinge verschil echter teruggebracht naar 13-16 nog wel in het voordeel van de bezoekers.

Het lukte niet
In het tweede kwart lukte het de rolstoelbasketballers van DeVeDo, die het moesten doen met een kleine selectie en zonder coach Kees van de Bunte, niet om de kansen die ze kregen af te ronden. De Doornse opponent deed dat wel en had bij de rust een 24-22 voorsprong.

In de problemen
Na de pauze trok DeVeDo de wedstrijd weer naar zich toe en stond snel met 30-39 voor. Toen kwam echter de Ermelose ploeg in de problemen. Speelster Julia van der Sprong kreeg een technische fout en door een eerdere onsportieve fout moest zij het veld verlaten.

Nog 13 minuten
Met nog zo’n 13 minuten speeltijd had DeVeDo slechts een voorsprong van negen punten. In het resterende deel van het derde kwart slaagde Sunrise er niet om daarvan te profiteren. Het verschil in punten bleef bij aanvang van het vierde kwart met de stand 36-45 gelijk.

Hardwerkend DeVeDo
Ook in het vierde kwart wist een hardwerkend DeVeDo met meerdere fase-breaks de voorsprong te behouden. De tegenstander kwam nog wel terug tot drie punten verschil, maar de Ermelose ploeg hield stand en sleepte de wedstrijd met 50-55 uiteindelijk binnen.