DVS’33 Ermelo speelt in hectisch duel gelijk tegen DOVO

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 20 april 2024 in een spectaculaire wedstrijd thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen DOVO. De Ermelose Derde Divisionist zakte naar de 13e plaats op de ranglijst met 38 punten uit 30 duels, twee punten meer dan Staphorst dat op de ‘gevaarlijke’ 15e plaats staat. De nipte 3-2 nederlaag van de Staphorstenaren in Utrecht tegen Hercules was gezien de stand op de ranglijst gunstig voor DVS, maar in de strijd om de derde periodetitel liepen de Utrechters twee punten uit op de Ermelose ploeg die ook voorbij werd gestreefd door Sparta Nijkerk dat met 0-1 won bij Kampong.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Zwakke start
DVS’33 Ermelo kende een zwakke start tegen DOVO en keek al na vier minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Een te zachte terugspeelbal van Sem de Wit werd onderschept door de attente Nick Hak, die DVS-doelman Dean Bredewolt passeerde en de bal simpel in het lege doel tikte: 0-1. De Ermelose ploeg was nog niet bij de les, want drie minuten later leidde een foutieve pass van Stef Nijland opnieuw tot een kans voor DOVO, wat dit keer slechts een corner opleverde.

Rakelings voorlangs
Vervolgens kwam DVS beter in de wedstrijd en zette veel druk op de Veenendaalse defensie zonder tot grote kansen te komen. Wel was Benjamin Roemeon in de 22e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar zijn solo kon in het strafschopgebied van DOVO nog net onderbroken worden met een correcte sliding. Daarna werd de thuisploeg tweemaal gevaarlijk uit standaardsituaties. In de 25e minuut ging een vrije trap van Stef Nijland net naast en vijf minuten later kopte Sam Crowther uit een corner van diezelfde Nijland rakelings voorlangs het doel.

Cruciale redding
Het laatste kwartier voor de rust zorgde DOVO via counters voor het meeste gevaar en in de 40e minuut voorkwam Maarten van Dijk met een cruciale redding een grotere achterstand voor DVS’33 Ermelo door op de doellijn een inzet van Chris Verheul weg te werken.

Flitsend
De thuisploeg begon flitsend aan de tweede helft en kwam in de 47e minuut langszij. Stef Nijland bereikte net over de middenlijn met een pass op maat Benjamin Roemeon, die vanaf de linkervleugel naar binnen draaide en met een schitterend schot de bal in de rechterhoek schoot: 1-1. Vier minuten later leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Een hard schot van Hilal Ben Moussa werd met moeite verwerkt door DOVO-doelman Nick van den Dam, waarna Stef Nijland in de rebound doeltreffend afrondde.

Veel onbegrip
De grensrechter vlagde echter voor buitenspel, een signaal dat door de overigens goed fluitende scheidsrechter mevr. Shukrula werd overgenomen. Het zorgde voor veel onbegrip bij de Ermelose ploeg wat na afloop terecht bleek, want de beelden toonden aan dat er geen sprake was van offside.

Perfecte timing
In de 57e minuut werd het alsnog 2-1. Benjamin Roemeon, de terechte man of the match, bereikte vanaf de linkervleugel Sam Crowther die dankzij een perfecte timing de bal schitterend in de kruising kon koppen. DOVO gaf zich niet gewonnen en in de 65e minuut kwam de thuisploeg goed weg, toen een doelpunt van de gasten werd afgekeurd wegens buitenspel.

Alsnog gelijk
In de 81e minuut werd het alsnog gelijk na zwak verdedigen aan Ermelose kant, waardoor invaller Chisom Leonard Johnson op de achterlijn vrije doorgang kreeg en Nick Hak wist te bereiken die van dichtbij de 2-2 gelijkmaker scoorde.

Kansrijk
DVS’33 Ermelo leek direct daarna terug te slaan. De net ingevallen Jorick Priem sneed door de Veenendaalse defensie, maar schoot in kansrijke positie rakelings over de kruising. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, dat gezien het betere spel van DOVO voor rust en het overwicht van DVS’33 Ermelo in de tweede helft terecht was.

Zaterdag 4 mei 2024
DVS’33 Ermelo speelt na een vrij weekend vanwege Koningsdag op zaterdag 4 mei 2024 in Beverwijk tegen DEM, dat dankzij een verrassende 0-1 overwinning bij Harkemase Boys steeg naar de 12e plaats met 40 punten uit 30 duels, twee meer dan de Ermelose ploeg die de thuiswedstrijd op zaterdag 25 november 2023 met 2-0 wist te winnen. In verband met Dodenherdenking begint het duel om 14.00 uur.