Devedo wint eerste halve finale met overtuiging

Cher Korver was met 23 punten topscorer van de wedstrijd.

DeVeDo heeft op woensdagavond 17 april een uitstekende start gemaakt in de halve finale van de Eredivisie. De Ermelose rolstoelbasketbalploeg wist in Sportcentrum Zanderij Sunrise Medical Braves 2 overtuigend te verslaan met 68-45. Cher Korver was met 23 punten topscorer van de wedstrijd.

Van Bram Burggraaff.

Scherp
DeVeDo, dat zich in februari wist te plaatsen door in de laatste reguliere competitiewedstrijd te winnen van Sunrise Medical Braves 1, kon zich woensdagavond klaar maken voor de eerste van de drie halve finale wedstrijden. Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg scherp en Fabian Jansen opende de score.

Ploeg houdt stand
In het eerste kwart bouwde DeVeDo een 16-5 voorsprong op. In het tweede kwart hield de Ermelose ploeg stand en slaagde erin Mariska Beijer, de topscorer van de Braves, van scoren af te houden. Bij rust had DeVeDo de voorsprong uitgebouwd naar 32-14. Ook in het derde kwart bleef de thuisploeg sterk spelen en kregen de jongelingen enkele minuten speeltijd van coach Kees van de Bunte. DeVeDo gaf de wedstrijd niet meer uit handen en won uiteindelijk met 68-45.

Zaterdag 20 april
Zaterdag 20 april reist de Ermelose ploeg af naar Arnhem om op Papendal de tweede halve finale tegen Sunrise Medical Braves 2 te spelen. Bij winst plaatst DeVeDo zich voor de finale van de Eredivisie.