Goed begin voor schaker Sape Westra in kampioensgroep VSG Ermelo

Goed begin voor Sape Westra (rechts) in kampioensgroep VSG.
Goed begin voor Sape Westra (rechts) in kampioensgroep VSG.
Foto: archief VSG Ermelo

In de eerste ronde van het clubkampioenschap bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), stak Sape Westra sterk van wal door een te zwakke aanval van Bas West winnend te pareren.

Van Bram Burggraaff.

‘Evenwichtskunstenaars’
De andere kampioenskandidaten remiseerden; Onno Wolters wist aardig voordeel niet te verzilveren tegen William van de Groep, terwijl Ralf van den Burg en Jan Lambrechts zich ‘evenwichtskunstenaars’ toonden.

Troostcompetitie
In de troostcompetitie beëindigde Noël Bovens zijn winstpartij tegen Gerard de Hoop met een fraaie geforceerde lange zettenreeks, een zogenoemde matcombinatie. Wim Velker stond fraai, maar overhaastte zich en mocht eigenlijk blij zijn met remise tegen Mark van Sandijk.

Alle hoeken van het schaakbord
Henri Bosch verspeelde een zo goed als zekere remise tegen winnaar Mark de Graaf. Willem Booy trakteerde Dirk van Setten op de winst met een pion en een stuk. Noël Koene liet Jildert de Boer bekwaam alle hoeken van het schaakbord zien en won. Wido Sparling ‘avonturierde’ winnend tegen Ron Flink.

Omzichtig
Anne Zijlstra kon in tijdnood zijn voordeel niet uitbuiten en remiseerde met Rob Hollmann. Cees Doets knalde Rik Wolting van het bord en Jan Casur manoeuvreerde Ferry Lunek zeer omzichtig van het speelveld. In strategische verwikkelingen won Ronald Bieringa van Martin van de Broek, die tevergeefs nog een trucje probeerde. Wim van Dalen kon voordeel niet in winst omzetten tegen Job Bunschoten; gevolg remise.

Taai
Hisham Haout ging in hoge versnelling ten koste van Martin Elbertsen. Henk Visser en Bert Plette remiseerden. Margriet Martensen verdedigde zich taai maar tevergeefs tegen de zogenoemde Franse verdediging van Bert Loedeman. Gerda Smid was te sterk voor Stephan Schoenmaker en Gert van Heeringen verschalkte Bert Vernooij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen