Lucien Ilie neemt afscheid bij DVS’33 Ermelo

Lucien Ilie verlaat DVS’33 voor een avontuur in Qatar.
Lucien Ilie verlaat DVS’33 voor een avontuur in Qatar.
Foto: eigen archieffoto

De 226e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 21 augustus 2003 gaat over het afscheid van Lucien Ilie bij DVS’33 op donderdag 14 augustus 2003 en van Ron Knol vanwege zijn werk.

Door Bram Burggraaff.

Afscheid
DVS’33 heeft afgelopen donderdagavond afscheid genomen van Lucien Ilie die jeugdtrainer wordt in Qatar. Op dezelfde avond maakte Ron Knol na goed overleg met de technische staf bekend te stoppen bij de Ermelose eersteklasser vanwege zijn baan als kinderarts in Eindhoven.

Lucien Ilie
Lucien Ilie vertrekt binnenkort voor een jaar naar Qatar, waar hij jeugdtrainer wordt van een jeugdteam met spelers tot 14 jaar. “Via mijn vriend Lodewijk de Kruiff kwam ik in contract met Ruud Dokter die mij de baan als jeugdtrainer aanbood. Samen met een aantal andere trainers moet de jeugd van Qatar training krijgen volgens de ‘Hollandse School’. Voor mij begint een nieuw leven, waarin ik veel ervaring kan opdoen als trainer’’, aldus de 36-jarige Ilie.

Gevlucht
Lucien Ilie, geboren op 14 oktober 1967, is een Roemeens voormalig profvoetballer die zijn carrière begon als middenvelder bij Rapid Boekarest. Hij vluchtte in 1989 samen met twee landgenoten na een wedstrijd in Zweden om de Intertoto Cup tegen Őrgryte IS en vroeg daar asiel aan. Vervolgens speelde Lucien een seizoen voor het Zweedse Jönköpings Södra IF, waarna hij vertrok naar KC Mechelen in België. Hierna kwam Ilie naar Nederland waar hij speelde bij FC Wageningen, FC Groningen, BV Veendam en FC Zwolle. De vrije trappen specialist scoorde het laatste doelpunt in de betaald voetbalgeschiedenis van Wageningen. Lucien Ilie speelde vanaf 2001 in Ermelo bij DVS’33.

Ervaring
De Technische Commissie besloot vanwege het vertrek van de belangrijke spelers Lucien Ilie en Ron Knol om Arjen Zandstra en Robin v.d. Kooi aan de A-selectie toe te voegen. Arjen Zandstra die al eerder actief was bij DVS’33, stond vorig seizoen nog in de basis bij Hoofdklasser Nunspeet. De ervaren speler zou in het komende seizoen leiding moeten gaan geven aan het jonge DVS 2 dat naar de Hoofdklasse promoveerde. Robin v.d. Kooi speelde vorig seizoen nog in DVS A1

Afscheidswedstrijd
In de afscheidswedstrijd van Lucien Ilie en Ron Knol kwam DVS in actie tegen Achilles’94 uit Assen. Deze gerenommeerde zondaghoofdklasser, die in 2000 nog algeheel zondagkampioen werd, kende vorig seizoen een dramatische eerste seizoenshelft. Na de tussentijdse komst van de bekende Ermelose trainer en oud-international Piet Schrijvers werd de weg omhoog gevonden. Dat leverde Achilles’94 uiteindelijk nog een zevende plaats en kwalificatie voor de Amstel Cup op. Daarin verloren de Assenaren onlangs nipt met 1-0 van Argon na verlenging.

Mindere ploeg
In de eerste helft was DVS’33 duidelijk de mindere ploeg tegen een uitstekend spelend Achilles’94. Klaas Jan Knevelman scoorde in de 10e minuut 0-1 en direct na rust werd het 0-2 door een doelpunt van Arafath Heuvel. Hierna speelde de thuisploeg duidelijk beter en Ton Kaak scoorde uit een voorzet van Arjen Schepers de aansluitende 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht en Sebastian Verhoeve kreeg daartoe de beste mogelijkheid.

Bloemen en bedankjes
Het was echter Achilles’94 dat gebruik maakte van de ruimte en via Arafath Heuvel en Jan Roelofsen uitliep naar 1-4, wat de beslissing betekende. De slotfase van de wedstrijd stond in het teken van het afscheid met bloemen en bedankjes voor Lucien Ilie en Ron Knol. Na 90 minuten maakte de Ermelose scheidsrechter Hans Bakker een einde aan het duel.

Aanpassen
DVS-hoofdtrainer Jan van den Berg: “Door het vertrek van de belangrijke middenvelders Ilie en Knol zullen we de speelwijze moeten aanpassen en komend seizoen in een 4-3-2 opstelling spelen. Achilles’94 was vanavond een maatje te groot, met name in de eerste helft, maar na de rust zijn we goed teruggekomen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen