Halve Marathon Ermelo maakt enorme groei door

Foto: Halve Marathon van Ermelo

De twaalfde editie van de Halve Marathon van Ermelo op zaterdag 1 juni, wordt de grootste tot nu toe. Dat is wel duidelijk nu de voorinschrijvingen meer dan 60% voorlopen op vorig jaar. Dit is goed nieuws, maar het betekent ook dat de organisatie en ook deelnemers die mee willen doen, alert moeten zijn.

Van Bram Burggraaff.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie is als eerste op zoek naar nog een aantal vrijwilligers op de dag zelf; zowel voor werkzaamheden op het parcours als ook op het start- finish terrein. Nico van Leeuwen: “We zoeken met name wat mensen die op het hoogtepunt even wat extra handjes willen leveren. Dat is op zaterdagmiddag 1 juni 2024 tussen 16.00 en 18.00 uur.

We weten uit ervaring dat het erg leuk en vooral dankbaar werk is en ook nog eens een feestje. Want iedereen die over de finish komt, vindt het fijn om verwend te worden na hun prestatie. Mensen kunnen zich aanmelden of informeren naar de taken via [email protected].

Aanpassingen
Het toenemend aantal inschrijvingen heeft er toe geleid dat er twee belangrijke zaken worden aangepast. De start van de Onderweegs & Partners vijf kilometer en OAK Advocaten tien kilometer is gelijk getrokken namelijk 16.30 uur. Dit omdat het voor het vullen van het startvak bij met name de vijf kilometer veel meer rust geeft. De Van Panhuis Bouw Bedrijvenloop – die al opvallend veel inschrijvingen heeft dit jaar – start op dezelfde tijd.

Het lusje op de Alexiahof is er dit jaar tussenuit gehaald. Op zich een heel gezellig punt, maar organisatorisch niet eenvoudig. De lopers worden nu over de Irenelaan gestuurd en mijden de Graaf Lodewijk- en Graaf Janlaan. De deelnemers aan de VBV Advocaten Halve Marathon starten dit jaar voor de molen en lopen eerst een kleine lus, bijna gelijk aan het parcours van de Smurfit Kappa Kidsrun.

Gratis hardloopshirt
De organisatie garandeert iedereen die voor 23 mei 2024 inschrijft een gratis hardloopshirt. Dat geldt ook voor de 28 deelnemers aan de drie maanden voorbereiding op het evenement. Zeker vanuit Welzijn Ermelo zijn veel mensen begonnen met deze cursus hardlopen en dat leidt tot groot enthousiasme. Inschrijven kan nog via www.halvemarathonermelo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen