Hengstenkeuring bij het KNHS centrum in Ermelo

Hengstenkeuring van het Nederlands Connemara Pony Stamboek.
Hengstenkeuring van het Nederlands Connemara Pony Stamboek.
Foto: eigen foto

Op zaterdag 30 maart 2024 zal de jaarlijkse hengstenkeuring van het Nederlands Connemara Pony Stamboek gehouden worden. De jonge drie- en vierjarige hengsten worden daar voor het eerst gepresenteerd en gekeurd. Daarnaast zullen er verschillende shows zijn om te laten zien waartoe de Connemara pony in staat is.

Dit bericht de organisatie.

Veelzijdig
Connemara pony’s zijn bijzonder veelzijdige pony’s. Ze hebben een uitstekend springvermogen en ook de dressuur gaat ze goed af. Zowel bij de samengestelde wedstrijdsport als bij endurance en de western sport leveren ze goede prestaties. Ook aangespannen kun je ze vinden, in enkel-, dubbel- en ook vierspan.

Maatje voor het leven
Natuurlijk is niet elke pony een geboren sportpony. Door hun vriendelijke karakter en lange levensduur zijn ze ook prima geschikt als familie- en recreatiepony. Kort gezegd kan de Connemara pony gezien worden als een veelbelovend talent op sportgebied en als een maatje voor het leven.

Van harte welkom!
De hengstenkeuring is bij het KNHS centrum, De Beek 125 te Ermelo en begint om 10 uur. Tijdens deze dag zal er ook een keuring zijn van het Nederlands stamboek voor de Tinkers. Het volledige dagprogramma kunt u vinden op https://connemara.nl/dagindeling-hengstenkeuring-2024/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen