EFC’58 deelt de punten met OWIOS

In de thuiswedstrijd zaterdag 23 maart tegen OWIOS liet EFC’58 zien met de top mee te kunnen strijden voor de overwinning. Tegen de top drie speelde het recent gelijk en ook zaterdag tegen de nummer 4 op de ranglijst. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Dit bericht EFC’58, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Matig en slordig
De eerste 10 minuten kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden de score te openen. Lucas Schuur kreeg de bal niet tussen de palen en Accasi Qujana King werd vrij in de 16 en op het punt van scoren, teruggefloten voor buitenspel. De eerste mogelijkheid aan de andere kant kreeg Owios: 0-1. Er volgde een matige periode van beide kanten tot bij EFC’58 het tempo even omhoogging. Ian van Looijengoed versnelde en gaf een slim balletje op Lucas Schuur die niet twijfelde en de 1-1 binnenschoot. EFC’58 mocht op slag van rust van geluk spreken dat de scheidsrechter de bal na een harde actie van Ali El Haddadi niet op de stip legde en zo bleef het in een matige en slordige eerste helft.

Fraai
Kevin Schuur kwam voor de geblesseerde Senne Hoekstra in de goal en Jesse Hoekstra voor Lucas Schuur. EFC kwam op voorsprong dankzij Ahmed Alkhamesi die zijn tegenstander dolde en een assist gaf op Accasi Qujana King, die de bal fraai achter de goalie werkte: 2-1. Ahmed Alkhamesi kreeg een mogelijkheid na een fraaie pass van Alexander Halmans, maar hij verspeelde de bal waar Accasi Qujana King wel klaarstond om te scoren.

‘Billen knijpen’
EFC zag in de tweede helft helaas spits King geblesseerd het veld verlaten, voor hem kwam Vincent de Bruijn in de ploeg. Owios drong wel aan maar EFC’58 probeerde te blijven voetballen en met druk vooruit te spelen. De spanning nam toe en de strijd op het veld ook en de thuisploeg kreeg uit een vrije trap van Ewan Dekker de mogelijkheid op 3-1, maar zijn inzet ging net naast. In de slotfase was Owios weer even de baas op het veld en scoorde bijna de gelijkmaker, maar verspeelde de geboden mogelijkheid. Het was ouderwets ‘billen knijpen’ en lang leek het goed te gaan tot de defensie niet goed stond bij een kopbal die via de binnenkant van de paal binnenviel en keeper Kevin Schuur kansloos liet: 2-2.

Bloed
Owios rook bloed en zette in de laatste minuten weer aan. Toch was EFC dichtbij een zege na een lange bal op de in het veld gekomen Nathan Brandwagt. Deze zette voor, maar de keeper van Owios kon de bal met de vingertoppen voor het hoofd van Jesse Hoekstra wegtikken.

Mis
In de laatste paar minuten liep EFC twee penalty’s mis. Eerst werd Mika Schuur op de doellijn getorpedeerd en even later werd Ahmed Alkhamesi gevloerd. De VAR zou twee keer ingegrepen hebben, maar de scheidsrechter wuifde allebei de acties weg. EFC leverde strijd en kwam ook goed terug in de wedstrijd, maar helaas bleef het bij 1 punt.