DeVeDo wint de TOTO Basketball Cup

DeVeDo heeft zaterdagmiddag 23 maart 2024 de finale van de TOTO Basketbal Cup in het Topsportcentrum in Almere gewonnen van het uit Middelburg afkomstige R.B.V.M. De ploeg uit Middelburg was in de laatste reguliere wedstrijd van de competitie ook al de tegenstander. De Ermelose rolstoelbasketbalploeg behaalde met de overwinning een fantastisch resultaat en pakte de eerste prijs van het seizoen. Ze wonnen de wedstrijd met 64-59. Topscorer aan de kant van DeVeDo was Fabian Jansen met 20 punten.

Dit bericht DeVeDo.

Gelijklopend
De wedstrijd speelde zich af in een prachtige ambiance. De ploegen waren in de competitie met een gelijk aantal punten geëindigd en de wedstrijden zijn vaak een gelijklopende strijd. Dat was deze wedstrijd niet anders, al was het DeVedo dat de hele wedstrijd op voorsprong staat.

Spannende strijd
Het eerste kwart begon met twee scores van DeVeDo en het liep gelijk op met een maximale voorsprong van 5 punten. Na het eerste kwart was de stand 17-14. Het bleef een spannende strijd en aan beide zijden werden mooie scores gemaakt. De maximale voorsprong was 6 punten en dat liep vlak voor de rust terug tot 2 punten, maar een laatste score van DeVeDo wisten ze met een voorsprong van 4 punten de rust in te gaan, 35-31.

Voorsprong
Het derde kwart begon met een hele sterke fase van DeVeDo, de ploeg wist een voorsprong op te bouwen van 10 punten maar zag die vervolgens weer slinken tot 2 punten. Dit kwart werd uiteindelijk afgesloten met 4 punten voorsprong en de stand bedroeg 49-45.

Stukje bij beetje
Het laatste kwart verliep grotendeels gelijk aan het derde kwart, ook hier wist DeVeDo een voorsprong op te bouwen van 10 punten, maar zag deze voorsprong vervolgens stukje bij beetje teruglopen. Met een paar time-outs en een late poging voor een driepunter probeerde de ploeg uit Middelburg een nederlaag te voorkomen, maar deze laatste poging ging mis waarna DeVeDo de wedstrijd met een laatste score definitief besliste, de eindstand was uiteindelijk 64-59.

Koning en koningin
Tijdens de prijsuitreiking werden beide spelers van DeVeDo; Fabian Jansen en Julia van der Sprong uitgeroepen tot koning en koningin TOTO. Coach Kees van de Bunte gaf na de wedstrijd aan trots te zijn op het team. Het is immers een mooie boost voor het team richting de play-offs. Woensdagavond 17 april speelt DeVeDo thuis de eerste wedstrijd van de play-offs om 20.30 uur in De Zanderij.