DVS’33 Ermelo bereikt veilige plaats na ruime zege op Eemdijk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 23 maart de positie van beste herkanser over gedaan aan Staphorst na een 5-0 overwinning op Eemdijk. Aangezien alle concurrenten direct boven en onder de geelzwarten verloren, behalve DEM, steeg de equipe van de jarige hoofdtrainer John Kamphuis van de vijftiende naar de veertiende plaats en die plek houdt handhaving in. DVS speelde een uitstekende wedstrijd in dezelfde basis als een week eerder tegen HSC’21 en gaf de derde club uit het voetbalbolwerk uit Bunschoten-Spakenburg geen enkele mogelijkheid. Na een 1-0 ruststand voerden de geelzwarten de stand met goed uitgespeelde aanvallen systematisch op. Onder de aanwezige toeschouwers bevond zich de voortijdig vertrokken oefenmeester Patrick Loenen, die zei een leuke wedstrijd gezien te hebben.

Door Joop Tomassen, met fotoreeks van Theo Aalten.

Eemdijk verdient loon van de angst
De ‘Groenen’ waren met een zeer behoudend concept naar Ermelo afgereisd en lieten zich ver terugzakken, gokkend op de omschakeling. Een gretig DVS zette echter constant goed druk en gunde de bezoekers nauwelijks balbezit. Er werd nog niet geprofiteerd van een foutieve terugspeelbal na tien seconden, maar na een kwartier schoot Adriaan Kruisheer uit een hoekschop vanaf de rand van de ‘zestien’ de 1-0 binnen in een fase, dat het gewoon wachten op doelpunt was. Dat was het loon van de angst. Het dwong de ‘Diekers’ om er wat meer uit te komen en een comfortabele ruststand had er zeker ingezeten. Die viel nog niet ondanks meerdere mogelijkheden. Het was veelzeggend, dat de Ermelose goalie Dean Bredewolt pas in de 18e minuut wat te doen kreeg en dat was niet meer dan een lukrake bal in het eigen doelgebied uit de lucht te plukken. De rust ging in met 1-0.

DVS dendert door na rust
Eemdijk wisselde in de pauze; oud-DVS’er Dennis Hollart (inmiddels 40 jaar oud) mocht rusten voor Jordie Huijgens. Nadat Adriaan Kruisheer in de 53e minuut de paal nog had geraakt kopte Sam Crowther nog in dezelfde minuut na een uitstekende aanval gericht de 2-0 binnen. Zes minuten later was de score verdubbeld. Het directe combinatievoetbal in het vijandelijke strafschopgebied werd door Benjamin Roemeon afgerond en ook de volgende na gelanceerd te zijn door Adriaan Kruisheer kwam van zijn voet. De tegenstander kon allang niet veel meer doen dan achter de DVS’ers aan te lopen. John Kamphuis kon het zich veroorloven om in het laatste kwart van de wedstrijd met drie wisselmomenten vijf spelers te vervangen, maar ook in het laatste kwartier kwamen de Ermeloërs niet in de problemen. De score werd zelfs opgevoerd naar 5-0 met een rol voor twee invallers. In de 84e minuut gaf Owen Muller de voorzet op Youness Mokhtar. De nieuweling, die nog het meest recent voor FC Eindhoven uitkwam liet doelman Beekhuis met zijn schuiver kansloos.

Genoten
Het Ermelose publiek had genoten van het spel en de doelpunten, maar moesten nog even wachten op het effect van die overwinning. In de vroege avond bleken de geelzwarten Staphorst van de eerste veilige plek verdreven te hebben. Beide clubs hebben 31 punten, maar het doelsaldo van DVS (+2 tegenover -12) is beduidend beter.

Getergde runner-up
Zaterdag 30 maart reizen de Ermeloërs af naar ‘De Westmaat’ in Spakenburg, waar een getergde runner-up wacht. IJsselmeervogels verspeelde namelijk twee punten bij Harkemase Boys na de 0-0 en zagen directe concurrent rkav Volendam met 10-2 winnen. Dat is de nieuwe koploper. Ook in de derde periode moeten de ‘Vogels’ in de achtervolging. Daarin staat DVS met 7 uit 3 in punten gelijk met de ‘Rooien’, terwijl er nog drie clubs zijn zonder puntverlies.