Kanshebbers voor kampioensgroep hard onderuit bij VSG Ermelo

Bas West.
Bas West.
Foto: Gerard de Hoop

In de 19e speelronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) joegen vele gegadigden op een plaats bij de eerste 6 na ronde 20. Zo’n positie verleent namelijk het recht om mee te spelen om het clubkampioenschap. Maar de gegadigden kregen het hard te verduren van de koplopers.

Dit bericht VSG Ermelo.

‘Schaakstroop’
Onno Wolters (7) kwam er relatief goed vanaf met remise tegen Sape Westra (1). Mark de Graaf (11) speelde ‘alles’ (hij had nog een heel klein kansje op de kampioensgroep) tegen William van de Groep (2), maar het werd ‘niets’ voor eerstgenoemde. Dirk van Setten (10) roeide tevergeefs door de degelijk bereidde ‘schaakstroop’ van Ralf van den Burg (3) en verloor door een blunder.

Geen spaan heel
Ook de nummer 6, Jan Lambrechts liet geen spaan heel van de stukken van Marco ter Meer (13). Bas West deed een twijfelachtig stukoffer, maar de complicaties brachten tegenstander Noël Koene in verliezende tijdnood. Willem Booy was net iets vaardiger in het opstaan; Jildert de Boer (onbedoeld) in het vallen.

Matig spel
Henri Bosch won met naar eigen zeggen matig spel van Anne Zijlstra. Wim Jongejan verschalkte knap Ferry Lunek. Rik Wolting deed na lang evenwicht een verliezende pionzet tegen Ron Flink. Routinier Rob Hollmann liet Martin Elbertsen kennis maken met zijn ervaring en won. Hisham Haout knalde weer van de startstreep, maar Gert-Wim Korterink keerde allengs het tij en won. Job Bunschoten verspeelde twee pionnen voorsprong en remiseerde tegen Ronald Bieringa.

Stukvoorsprong
Martin van de Broek won winnend terrein van Bart Schultz. Jan Casur won een pion en ronde poëtisch winnend af tegen Henk Visser. Noch Lex Wattez, noch tegenstander Wim van Dalen won, aldus Lex. Margriet Martensen werd verslonden met behulp van de paarvorken van Bert Plette. Bert Loedeman bekroonde stukvoorsprong met winst tegen Dick van Enk. Gert van Herringen remiseerde tegen Stephan Schoenmaker en Bert Vernooij tegen Piet Vroegindeweij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen