DeVeDo plaatst zich voor play-offs

DeVeDo plaatst zich voor play-offs.

Zaterdag 16 maart heeft DeVeDo zich weten te plaatsen voor de play-off door te winnen van R.B.V.M. uit Middelburg. De Ermelose rolstoelbasketbalploeg speelde een sterke wedstrijd. Julia van der Sprong en Xena Wimmenhoeve waren beiden met 17 punten de topscorers aan DeVeDo zijde.

Dit bericht DeVeDo.

Veel op het spel
Voor DeVeDo stond er zaterdag veel op het spel, het moest winnen om zich te kunnen plaatsen voor de play-offs. DeVeDo begon de wedstrijd nog een beetje onrustig en de eerste scores van de wedstrijd vielen aan de kant van de ploeg uit Middelburg. Vanuit een sterke verdediging werd dit echter snel omgedraaid en na het eerste kwart was de stand 16-14 in het voordeel van DeVeDo.

IJzersterk
Het tweede kwart begon de DeVeDo ijzersterk met vier opeenvolgende scores waardoor een voorsprong van tien punten werd opgebouwd. De ploeg bleef sterk spelen en de wedstrijd liep gelijk op. Bij rust was de stand 34-22.

Even weg
Het sterke spel van de eerste helft was aan het begin van de tweede helft even weg en de ploeg uit Middelburg pakte het momentum en wist terug te komen tot 3 punten achterstand. Het was vervolgens DeVeDo dat weer het heft in handen nam met een paar belangrijke scores aan het einde van het derde kwart, 43-37.

Makkelijk
Door de brede selectie heeft DeVeDo meer spelers wat rust kunnen geven gedurende de wedstrijd wat zich uitbetaalde in het vierde kwart. De ploeg bleef snel aanvallend basketbal spelen vanuit een sterke defensie en speelde een heel sterk laatste kwart waarin de scores makkelijk vielen. DeVeDo won de wedstrijd met 67-48 en plaatst zich voor de play-offs om de landstitel.

Zaterdag 23 maart
Volgende week zaterdag staat voor de ploeg uit Ermelo eerst de bekerfinale op het programma. De wedstrijd wordt om 16.00 gespeeld in het Topsportcentrum in Almere en in die wedstrijd is wederom R.B.V.M. de tegenstander.