Teleurstelling is groot want FC Horst redt het ook niet tegen SV Epe

Nick Zandstra maakte de gelijkmaker.

Na de teleurstellende nederlaag vorige week zaterdag tegen het laaggeplaatste Hattoheim, heeft FC Horst zaterdag 2 maart 2024 ook de uitwedstrijd tegen SV Epe verloren, het werd 2-1. Het lijkt erop dat de Ermelose tweedeklasser het goede gevoel van de eerste competitiehelft even kwijt is. Of zoals insiders opmerkten: “Waar het toen meezat zit het nu even tegen.”

Dit bericht FC Horst.

Achter de feiten aan
Voor Horst waren de belangen groot deze wedstrijd om de aansluiting te behouden met de bovenste helft van de ranglijst. In de 10e minuut kwam Epe op een 1-0 voorsprong vanuit een counter, dus liep Horst meteen achter de feiten aan. Horst kwam moeilijk aan voetbal toe omdat de tegenstander veel inzakte op eigen helft en vanuit de omschakeling een paar keer gevaarlijk werd. Horst kreeg niet echt grote kansen waardoor de ruststand 1-0 bleef voor Epe.

Droge knal
In de 2e helft speelde Horst iets beter; tot echt grote kansen kwam het echter niet. Horst bleef druk uitoefenen en speelde veel op de helft van de tegenstander. In de 78ste minuut kwam dan toch een beetje uit het niets de 1-1 van Nick Zandstra, die met een droge knal van 20 meter de keeper passeerde. Lang kon Horst hier niet van profiteren want een minuut later maakte Epe er al 2-1 van door een inschattingsfout van de verdediging.

Teleurgesteld
Horst probeerde in het laatste kwartier er nog wel van alles aan te doen om de gelijkmaker te scoren, maar die werd niet gemaakt. De teleurstelling was groot. Horst moet nu vol aan de bak om de plaatsen 3 t/m 7, waarbij de clubs qua puntenaantal erg dicht bij elkaar zitten.

Zaterdag 9 maart
Zaterdag 9 maart 2024 speelt FC Horst een thuiswedstrijd tegen AGOVV uit Apeldoorn die op een 12e plek staat.