Winst en verlies voor DeVeDo in Oostende

DeVeDo heeft op zaterdag 24 februari 2024 twee duels gespeeld in het Belgische Oostende. De eerste wedstrijd tegen Leuven Bears werd met 58-29 ruim gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Hubo Limburg United ging met 69-66 nipt verloren.

Van Bram Burggraaff.

De sterkere ploeg
DeVeDo speelde ‘s ochtends tegen Leuven Bears en liet gelijk zien de sterkere ploeg te zijn. Vanuit een solide verdediging werd een 19-0 voorsprong opgebouwd; bij de rust was de stand 30-6 in het voordeel van de Ermelose rolstoelbasketbalploeg. Na de pauze ging de ploeg uit Leuven wat sterker spelen en liep het verschil niet verder op. DeVeDo bleef mooie aanvallen produceren en won de wedstrijd uiteindelijk met 58-29.

Gelijk op
De tweede wedstrijd was tegen Hubo Limburg United. Eerder dit seizoen wonnen de Ermelose rolstoelbasketballers met 67-61 van deze ploeg en dat was een voorbode voor een spannend duel. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij DeVeDo in de eerste twee kwarten licht de bovenhand heeft, getuige de 18-19 voorsprong na het eerste kwart en een ruststand van 33-37.

Knokken
In het derde kwart wilden de scores echter niet vallen aan Ermelose zijde en draaide de voorsprong om in een 51-47 achterstand. DeVeDo bleef knokken, maar uiteindelijk was het de Belgische ploeg die de wedstrijd met 69-66 over de streep wist te trekken.