Teleurstellende nederlaag FC Horst thuis tegen Hattoheim

FC Horst verliest tegen het laaggeplaatste Hattoheim.

FC Horst heeft op zaterdag 24 februari 2024 de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Hattoheim met 0-1 verloren door een doelpunt in de slotminuut. De Ermelose tweedeklasser blijft met 23 punten uit 14 duels op de vierde plaats staan met slechts 1 punt voorsprong op WVF dat 2 wedstrijden minder speelde.

Van Bram Burggraaff.

Bij rust 0-0
FC Horst moest het nog doen zonder enkele geblesseerde spelers. In de eerste helft had Hattoheim de betere kansen en verdiende een voorsprong. Dankzij goed keeperswerk van Richard Schweitz, die de nog steeds niet fitte Tim Crama verving, stond het bij rust echter nog 0-0.

Op de stip
In de tweede helft trok FC Horst het spel meer naar zich toe, wat leidde tot een enkele mogelijkheden. De grootste kans om de score te openen, kreeg de thuisploeg in de 70e minuut. Nick Zandstra werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. De penalty werd echter over geschoten door Roy Kruse.

Met lege handen
In de slotfase kregen de bezoekers nog een paar goede kansen en aan de andere kant was Nick Kuipers dichtbij de winnende treffer voor FC Horst. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar in de slotminuut scoorde Hattoheim 0-1 en stond de thuisploeg met lege handen.

Zaterdag 3 maart
FC Horst speelt op zaterdag 3 maart een uitwedstijd tegen SV Epe, dat dankzij een knappe 1-2 zege bij DOS Kampen, de laatste plaats op de ranglijst verliet en nu met 10 punten uit 13 duels op de 11e plaats staat. De wedstrijd in Ermelo op 7 oktober 2023 eindigde in een 4-2 overwinning voor de Ermelose ploeg.