Knap gelijkspel van EFC’58 tegen koploper ZAC

EFC’58 heeft op zaterdag 24 februari 2024 de thuiswedstrijd tegen koploper ZAC afgesloten met een knap 2-2 gelijkspel. Daarmee houdt het team van trainer Jaap de Vries de hoop levend om in de 11 resterende competitiewedstrijden nog te kunnen verrassen. Wel blijft de Ermelose derdeklasser met 3 punten uit 15 duels hekkensluiter in de derde klasse C.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Naast
EFC’58 gaf het eerste kwartier niets weg en kreeg zelf wel een kans, maar de kopbal van Tom Strijdhorst uit een vrije trap van Ewan Dekker belandde in de handen van de keeper. In de 24e minuut was Jesse Hoekstra dichtbij de openingstreffer, maar de bal stuiterde naast. In de laatste deel van de eerste helft kwam ZAC wat meer op de Ermelose helft, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Over en weer
De Zwollenaren begonnen wel goed aan de tweede helft en al na een minuut moest EFC’58 doelman Senne Hoekstra de bal uit de kruising tikken.
Kort daarna werd de thuisploeg weer gevaarlijk, toen Mika Schuur alleen voor de keeper verscheen, die zijn inzet keerde, waarna de rebound van Lucas Schuur werd geblokt. Er werden over en weer wat kansjes gemist, totdat ZAC in de 75e minuut met een kopbal 0-1 scoorde.

De gelijkmaker
Drie minuten later werd aan de andere kant Ahmed Alkhamesie door de keeper gevloerd. De scheidsrechter gaf een penalty, maar vreemd genoeg kwam de dader er zonder kaart vanaf. Accasi Qujana King twijfelde niet en scoorde met een strakke bal in de hoek de 1-1 gelijkmaker.

Strak voor
In de 83e minuut kwamen de gasten opnieuw aan de leiding; een vrije trap van zo’n 20 meter werd langs het muurtje strak langs de kansloze Senne Hoekstra in de hoek geschoten. De Ermelose ploeg gaf niet op; in de laatste minuut dolde Ahmed Alkhamesi de rechtsback van ZAC en zette strak voor.

Zeer verdiend
Accasi Qujana King twijfelde niet en schoot de zeer verdiende 2-2 gelijkmaker binnen. In deze wedstrijd was het niet te zien dat de koploper tegen de hekkensluiter speelde, want EFC’58 was zeker niet minder dan de ploeg uit Zwolle met als uitblinkers Ali El Haddadi en Ian van Looyengoed.

Zaterdag 3 maart
EFC’58 speelt op zaterdag 3 maart in Harderwijk de derby tegen Zwart Wit’63, dat met 1-2 won bij VV Hattem. De Harderwijkers staan met 31 punten uit 15 duels op een gedeelde tweede plaats en zijn nog volop in de race voor het kampioenschap. De wedstrijd in Ermelo werd door EFC met 1-2 nipt verloren.