DVS’33 Ermelo wint cruciaal duel tegen concurrent Hoogeveen

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 24 februari 2024 de thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Hoogeveen met 3-0 gewonnen. De Ermelose ploeg passeerde de Drentenaren op doelsaldo en staat nu op de vijftiende plaats van de ranglijst met 24 punten uit 23 duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Door met 1-2 te winnen bij DEM behoudt Staphorst, dat op de veilige veertiende plaats staat, vier punten voorsprong op DVS. Wel werd het gat met Kampong, dat met 2-1 verloor bij Eemdijk, vergroot tot zes punten. De Utrechtse ploeg staat met 18 punten uit 23 duels zestiende op de ranglijst, een rechtstreekse degradatieplaats.

Prijsschieten
DVS’33 Ermelo begon goed aan de wedstrijd en had in de 10e minuut de score al moeten openen. Uit een voorzet van Benjamin Roemeon, die terug was na een blessure, kreeg Sam Crowther een 100% kopkans, maar de bal ging over het doel. Na een verkeerde breedtepass in de Ermelose defensie was het in de 29e minuut even prijsschieten op het DVS- doel met maar liefst vijf doelpogingen, waarbij doelman Dean Bredewold een treffer wist te voorkomen en het laatste schot werd gekeerd door de paal.

Schietkans
Tien minuten later kreeg Adriaan Kruisheer aan de andere kant een schietkans, maar de bal ging naast. Op slag van rust kwam uit een corner de bal voor de voeten van Benjamin Roemeon, maar diens inzet werd op de doellijn gekeerd, waardoor de ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Knappe passeerbeweging
Hoogeveen kwam goed uit de kleedkamer; in de 50e minuut werd een schot van Jeroen Kamphorst geblokt, waarna Nicky van Hilten de rebound van de doellijn haalde. Enkele minuten later werden de gasten opnieuw gevaarlijk, maar Justin Benjamins produceerde na een knappe passeerbeweging een matig schot.

Beheerst
Na zo’n 10 minuten kwam DVS’33 Ermelo onder de druk uit. Kansen voor Lars Huber en Sam Crowther leverden nog geen doelpunt op, maar in de 62e minuut scoorde de thuisploeg de bevrijdende 1-0. Benjamin Roemeon bereikte vanaf de linkervleugel Lars Huber, die de bal beheerst in de rechterhoek schoot.

Open huis
DVS ging goed door en verdubbelde in de 70e minuut de score. Sem Crowther, aangespeeld door Lars Huber, profiteerde van de ruimte en schoot de 2-0 binnen. Hoogeveen kon hier weinig tegenover stellen en hield achterin regelmatig open huis.

Raak
Een kwartier voor tijd sloot invaller Jorick Priem een sprint af met een assist op Sam Crowther die in kansrijke positie naast schoot. Drie minuten later kreeg Priem zelf een schietkans, maar de Hoogeveense keeper redde. Drie minuten in blessuretijd was het wel raak. Een pass van Jorick Priem werd door Sam Crowther breed gelegd op Lars Huber die met zijn tweede treffer de eindstand op 3-0 bepaalde.

Zaterdag 2 maart 2024
DVS’33 Ermelo gaat op zaterdag 2 maart 2024 op bezoek bij Harkemase Boys, dat na het 1-1 gelijkspel thuis tegen HSC’21 op de vierde plaats staat met 39 punten uit 22 duels. Met slechts drie verliespunten meer dan koploper Genemuiden (tevens winnaar van de tweede periodetitel) zijn de Friezen nog volop in de race voor het kampioenschap. DVS verloor de thuiswedstrijd op zaterdag 30 september 2023 kansloos met 1-3.