Zwaar gehavend FC Horst pakt punt bij Heerde

FC Horst heeft op zaterdag 17 februari 2024 de inhaalwedstrijd tegen het laaggeplaatste Heerde afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Ermelose tweedeklasser staat nu met 23 punten uit 13 wedstrijden op de vierde plaats van de ranglijst.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Wim Balke.

Beetje zoeken
FC Horst miste tien selectiespelers vanwege blessures maar ook omdat er was gerekend op een vrij weekend, waardoor een aantal spelers een vakantie had gepland. Daarom was het in de eerste helft een beetje zoeken bij de bezoekers, maar ze kregen wel kansen.

Knappe redding
Nick Zandstra werd tweemaal gevaarlijk, eerst met een afstandsschot dat door de keeper werd gekeerd en vervolgens leek zijn kopbal uit een corner overduidelijk de doellijn te passeren, maar de scheidsrechter besliste anders. FC Horst-doelman Richard Schweitz, die de geblesseerde Tim Crama uitstekend verving, behoedde met een knappe redding zijn ploeg voor een achterstand. Ruststand: 0-0.

Mooie aanval
Al na 10 minuten in de tweede helft moest Heerde met tien man verder, nadat een verdediger zijn tweede gele kaart had gekregen. FC Horst profiteerde al snel; na een mooie aanval over links legde Roy Kruse de bal in het strafschopgebied terug op Nick Zandstra die de 0-1 binnenschoof.

Kort
FC Horst kon maar kort genieten van de numerieke meerderheid, want in de 66e minuut kreeg Tim Schep zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Heerde kwam even later langszij; een voorzet vanaf rechts werd terug gekopt en vervolgens doeltreffend afgerond: 1-1.

Hoog over
FC Horst was in de slotfase nog dichtbij de winnende treffer, toen Ronald Lok 1 op 1 met de keeper van Heerde kwam te staan, maar zijn schot ging hoog over.

Zaterdag 24 februari
FC Horst speelt op zaterdag 24 februari een thuiswedstrijd tegen Hattoheim, dat na de 2-4 nederlaag tegen DOS Kampen op de negende plaats van de ranglijst staat met 14 punten uit 13 duels. FC Horst won de uitwedstrijd op 30 september 2023 met 1-3.