DVS’33 Ermelo nog dieper in de problemen na verlies bij Kampong

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 17 februari 2024 in Utrecht het cruciale duel tegen Kampong met 2-1 verloren. De Ermelose Derde Divisionist staat op de 16e plaats met 21 punten uit 22 duels en heeft nu nog maar 3 punten voorsprong op Kampong dat op een directe degradatieplaats staat.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

In de kelder
De selectie van DVS’33 Ermelo, die voor het eerst onder leiding stond van de nieuwe hoofdtrainer John Kamphorst, miste veel geblesseerde spelers. Het was in de eerste helft goed te zien, dat beide ploegen in de kelder van de Derde Divisie bivakkeren.

De minst slechte
Kampong was nog de minst slechte van de twee en kreeg in de 3e minuut al een grote kans, maar het schot van Berend Witteveen werd geblokt door Nicky van Hilten. Twee minuten later werd een doelpunt van de Utrechters afgekeurd wegens buitenspel.

Slap schot
DVS’33 Ermelo, dat zonder enig vertrouwen speelde, wist daar niets tegenover te stellen; de eerste doelpoging in de 32e minuut was een slap schot van Lars Huber. Kort voor rust redde DVS-doelman Dean Bredewolt tweemaal knap met de voet, waarmee hij zijn ploeg behoedde voor een achterstand.

Wel raak
Het eerste kwartier na rust werd DVS’33 Ermelo overrompeld door de thuisploeg. In de 50e minuut kwamen de gasten nog goed weg bij een kopbal van Jort de Zeeuw op de paal. Vier minuten later was het wel raak, toen Leon Lenders uit een goed genomen corner de verdiende 1-0 binnenschoot.

Kansloze nederlaag
In de 57e minuut leden de gasten weer balverlies op het middenveld, waarna Siemon Eikermans werd gelanceerd die fraai de 2-0 binnenschoot. DVS wist daar niets tegenover te stellen en leek af te stevenen op een kansloze nederlaag.

Verder met 10 man
In de 80e minuut zorgde scheidsrechter Tissingh uit Heerlen echter nog voor enige hoop bij de bezoekers door een lichte overtreding op Adriaan Kruisheer binnen het zestienmetergebied te bestraffen met een strafschop en de dader een tweede gele kaart te geven. Invaller Hilal Ben Moussa schoot vanaf 11 meter de 2-1 binnen en Kampong moest verder met 10 man.

Dramatisch zwak
DVS’33 Ermelo probeerde in de slotfase met de moed der wanhoop de gelijkmaker nog te forceren. Het leverde wel enige dreiging op maar, zoals dat de hele wedstrijd al het geval was, geen enkele doelrijpe kans. Zo kreeg Kampong loon naar werken tegen een dramatisch zwak spelende Ermelose ploeg.

Zaterdag 24 februari 2024
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 24 februari 2024 een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen, dat thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen Harkemase Boys en nu met 24 punten uit 22 duels op de 15e plaats van de ranglijst staat. DVS verloor de uitwedstrijd op 22 september 2023 met 3-2.