Dindoa behaalt klinkende overwinning tegen Sparta Zwolle

Foto: Rik van de Bos

Dindoa heeft op zaterdag 10 februari 2024 in de eigen sporthal een klinkende 30-16 overwinning behaald tegen het Zwolse Sparta. De Ermelose korfbalclub blijft met 16 punten uit 11 duels staan op de tweede plaats van de ranglijst. De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma vanwege de Voorjaarvakantie. De competitie wordt hervat op zaterdag 2 maart 2024 met een uitwedstrijd tegen Heerenveen.

Door Bram Burggraaff. Verslag: Daniek van de Kamp; foto: Rik van de Bos.

Op voorsprong
Onder begeleiding van het G-team en luid gejuich van de ‘Blue Sharks’ werden de spelers van Dindoa 1 verwelkomd. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong door treffers van Saskia Lieman en Tom van den Berg.

Initiatief
Vervolgens nam Sparta (Zw) het initiatief en liep uit naar een 2-5 voorsprong. Dindoa doorbrak de ban en dankzij vijf doelpunten door vijf verschillende spelers kwam het op een 7-5 voorsprong. De gasten konden meekomen tot 9-7, maar in de slotfase van de eerste helft zette de thuisploeg aan, wat resulteerde in een 14-9 ruststand.

Ermelo’s kwartiertje
Sparta (Zw) leek goed uit de kleedkamer te komen door direct te scoren, maar deze opleving was slechts van korte duur. De beide teams hielden elkaar tot 16-13 enigszins in evenwicht, maar daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Het werd een Ermelo’s kwartiertje, waarin Dindoa er lustig op los scoorde en uitliep naar een 24-13 stand. De wedstrijd was gespeeld en met nog zes treffers voor de thuisploeg en drie tegentreffers van de Zwollenaren werd de eindstand op 30-16 bepaald.

Doelpunten Dindoa: Lars van der Velde 9, Saskia Lieman 5, Bjarne Sinneker 4, Alain ter Horst 3, Tom van den Berg 3, Nina de Romph 2, Femke ten Hove 2, Boaz Poppe 1, Daphne van Boven-van den Berg 1

Dindoa 2 won overtuigend met 27-17 van Sparta (Zw) 2. Hiermee behoudt het team van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker de koppositie en blijft het gat met AVO drie punten.

Dindoa A1 versloeg MIA A1 in Amersfoort met duidelijke cijfers: 7-20.

Dindoa B1 speelde een ijzersterke wedstrijd tegen de ongeslagen koploper DVO/Transus B1 mede dankzij uitstekend verdedigend optreden van Sanne Hoogendoorn. Door met 17-14 te winnen veroverde het team dat onder leiding staat van Daan Bannink en Alain ter Horst twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Actiejaar
De gemeenteraad van Ermelo heeft in januari 2024 een bijdrage van 300.000 euro toegezegd voor renovatie van de Dindoa-hal. De korfbalvereniging is bezig met een actiejaar om de rest van het benodigde geld bijeen te brengen. In dat verband wordt er op zaterdag 24 februari een vintage kilosale georganiseerd bij Dindoa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen